Rouw in Roemeens boksen. Sandu Stoian, een van de grootste atleten van Rapid, is overleden

Rouw in Roemeens boksen. Sandu Stoian, een van de grootste atleten van Rapid, is overleden

Sandu Stoian, de eerste nationale bokskampioen na de revolutie van december 1989, is overleden.

De aankondiging werd gedaan op Facebook door Club Sportiv Rapid București.

“Meester Sandu Stoian, Rapid’s nationale bokskampioen in 1990, is overleden.

Alexandru Gheorghe Stoian, geboren in 1968, is op de avond van 30 januari overleden. Sandu Stoian, zoals de bokswereld hem kende, maakt deel uit van de geschiedenis van Rapid. Hij was Rapid’s eerste nationale bokskampioen na de revolutie en won in 1990 de gouden medaille in de 67 kg categorie.

In 1993 werd hij 3e in de nationale kampioenschappen en in 1991 won hij de zilveren medaille in de Gouden Gordel. Zijn coaches waren Gabriel Pometcu en Puiu Anton. Hij woonde in Mogoșoaia, waar hij een boksclub had opgericht,” aldus de club.

“Voor Sandu Stoian betekende boksen alles. Veel kinderen en jongeren zijn door zijn handen gegaan en hebben carrière gemaakt in het boksen. Een van de meest ontroerende berichten die na de verdwijning van Sandu Stoian werd geplaatst, was van Roxana Cristina Chihai: “Deze man haalde letterlijk kinderen uit de gemeenschap van de straat, beroofd van materiële mogelijkheden en, misschien, van een door de familie gegeven richting. Hij zette ze in de gymzaal in zijn achtertuin en liet ze zien dat ze goud waard waren. Hij leerde hen om hun hoofd hoog te houden. Talent, gesteund door discipline, hard werken en het doorzettingsvermogen van de coach, maakte hen nationale kampioenen. Zijn kleine club nam het op tegen de grote clubs van wie hij veel medailles wist te “stelen”. Vanochtend hoorden we dat het hart van de mentor van zoveel kinderen en jongeren uit Mogoșoaia gestopt is met kloppen en we waren sprakeloos. Respect en waardering, geweldige man! Moge je rusten in vrede!”, stuurt Rapid ook.

Sandu Stoian wordt zaterdag om 12.00 uur begraven op de oude begraafplaats in Mogoșoaia.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *