De Six Nations zijn begonnen met spectaculaire wedstrijden! Italië kwam dicht bij een grote verrassing in de eerste wedstrijden van de competitie, Schotland huiverde

Schotland heeft Wales met 27-26 nipt verslagen na een 27-0 voorsprong aan het einde van een ongelooflijke wedstrijd in Cardiff op zaterdag in de openingsronde van het Six Nations rugbytoernooi.

De Schotten leidden met 20-0 bij rust en verhoogden hun voorsprong naar 27-0 in de 44e minuut, maar de Welsh kwamen spectaculair terug in de tweede helft en scoorden 26 opeenvolgende eigen punten.

De Six Nations zijn DEBUTTED met spectaculaire wedstrijden! Italië kwam dicht bij een grote ommekeer in de eerste wedstrijden van de competitie, Schotland huiverde na 27-0

Ierland versloeg Frankrijk vrijdag met 38-17 in de openingswedstrijd van de Six Nations 2024, terwijl Engeland Italië zaterdag met 27-24 versloeg in Rome.

Ierland heeft een historische 38-17 overwinning behaald, de meeste punten ooit gescoord tegen Frankrijken ook de uitoverwinning met de grootste marge tegen de Welsh Rooster XV.

In het klassement gaat Ierland aan de leiding met 5 punten, gevolgd door Engeland en Schotland met elk 4 punten, Wales met 2 punten en Italië met 1 punt.

Ronde 2 wordt eind volgende week gespeeld: Schotland – Frankrijk (zaterdag 16:15), Engeland – Wales (zaterdag 18:45), Ierland – Italië (zondag 17:00).

Roemenië – Polen, zondag 19.15 uur

Roemenië ontmoet Polen uit, de eerste van het Europees Kampioenschap 2024, gepland voor zondag vanaf 19.15 uur in het Narodowy Stadion in Gdynia.

De wedstrijd van zaterdag leverde een grote verrassing en een extreem close score op: België-Portugal 10-6, Nederland-Spanje 18-20.

“We spelen zondag tegen Polen. Polen heeft twee Engelsen, een Welsh, een Schot, twee Zuid-Afrikanen, twee uit Oceanië. Om nog maar te zwijgen van Nederland, dat 13 Zuid-Afrikanen in zijn team heeft,” zei Alin Petrache, voorzitter van Rugby FRvoor Gândul.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!