FC Rapid, harde reactie nadat Dorinel Munteanu zei dat de fans van het Giulesti-team “bronstig” zijn: “We zijn verbijsterd en woedend”.

FC Rapid, harde reactie nadat Dorinel Munteanu zei dat de fans van het Giulesti-team “bronstig” zijn: “We zijn verbijsterd en woedend”.

Club Rapid heeft de houding van Dorinel Munteanu, de coach van Oțelul Galati die de supporters van Rapidi “gebronsd” noemde, aan de kaak gesteld. Het gebeurde allemaal na de rechtstreekse wedstrijd in Giulești, uitslag 2-1.

Rapid versloeg Oțelul Galati met 2-1 in een wedstrijd uit de 24e ronde van de Superleague en de coach van de Moldavische ploeg haalde uit naar de fans van de thuisploeg.

Albion Rrahmani (5), Borisav Burmaz (45) en Juri Cisotti (87) scoorden.

FC Rapid, harde reactie nadat Dorinel Munteanu zei dat de fans van het Giulesti-team “bronstig” zijn: “We zijn verbaasd en verontwaardigd”

“We zijn verbijsterd en woedend over de reactie van coach Dorinel Munteanu op onze supporters. We begrijpen zijn frustratie na de nederlaag in Giulești en we willen geen ruzie maken. Maar we herinneren Dorinel Munteanu eraan dat het stadion geen theater of opera is, en dat hij niet de meest vredige en rustige “toeschouwer” is.Mijnheer Munteanu, wat u ook hebt bereikt in uw spelerscarrière, wat u ook hebt bereikt en nog zult bereiken in uw trainerscarrière, geeft u NIET het recht om onze supporters te misleiden! Later zei u dat u niet beledigd had. Ja, u hebt onze supporters beledigd en ook het merk Rapid, meneer Munteanu! En vergeet niet dat sommige van die “bronzen”, zoals u ze noemde, ooit voor u hebben geapplaudisseerd toen u ons blij maakte op het WK in de Verenigde Staten”, stuurde FC Rapid.

Dorinel Munteanu legde uit waar het allemaal mee begon. Hij werd uitgedaagd: “Ik denk niet dat het een racistische formulering is. Deze exemplaren die achter de bank zaten zijn geen aanwinst voor deze club.”

“Als je kijkt naar het interview en de dame die het interview deed, ze vertelde me over een aantal supporters die achter de bank zaten en de hele wedstrijd allerlei slechte woorden naar me gooiden en me uitdaagden. Ik denk niet dat “ze zijn gebruind” een racistische bewoording is, maar de hardere woorden waren tegen mij gericht, dat ze me mijn werk niet lieten doen, het team coachen. Ik ben zelfs naar de reservescheidsrechter gegaan om dit in het wedstrijdverslag te schrijven. Ik waardeerde de Rapid fans, maar God vergeve mij, deze exemplaren die achter de bank zaten zijn geen sieraad voor deze club. Het gaat er niet om dat ze een boete krijgen of eruit geschopt worden, het gaat om hun gebaar, hun reputatie, de supporters en de tribune, onder wie ik veel vrienden heb. Die mensen, 3, 4, 5, 10, hebben hun kwaadaardigheid getoond. Na ons doelpunt gooiden ze met whiskyflessen, ik weet het niet. Ziet niemand dat? Dat kan de man die naast me stond en ze probeerde te kalmeren je vertellen. Dat is het respect dat ze voor me hebben en voor alles wat ik in het Roemeense voetbal heb gedaan”, zei Dorinel Munteanu op Digi Sport.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *