Red Bull FORMULA 1-teambaas beschuldigd van “ongepast gedrag” tegenover een personeelslid. Het bedrijf ondernam snel actie

Red Bull FORMULA 1-teambaas beschuldigd van “ongepast gedrag” tegenover een personeelslid. Het bedrijf ondernam snel actie

Red Bull F1 teambaas Christian Horner, 50, die getrouwd is met voormalig Spice Girl Geri Horner, is het onderwerp van een klacht over “ongepast gedrag” die tegen hem is ingediend door een mogelijk vrouwelijk personeelslid.

Volgens de Telegraaf wordt Christian Horner onderzocht vanwege vermeend ongepast gedrag tegenover een collega, waarschijnlijk een vrouw. Red Bull heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar een beschuldiging van ongepast gedrag van een vrouwelijke collega tegen Christian Horner, maar gaf geen specifieke details.

Horner, die teammanager is van het belangrijkste Formule 1-team van de energiedrankgigant, ontkent de aantijgingen.

Een verklaring van het moederbedrijf luidt als volgt: “Nadat het bedrijf op de hoogte is gebracht van bepaalde recente beschuldigingen, heeft het een onafhankelijk onderzoek ingesteld. Dit proces, dat al gaande is, wordt uitgevoerd door een externe gespecialiseerde advocaat.

“Het bedrijf neemt deze zaken uiterst serieus en het onderzoek zal zo snel als praktisch mogelijk is worden afgerond. Het zou op dit moment niet gepast zijn om verder commentaar te geven.”

Wat betreft de beschuldiging tegen hem, vertelde Horner aan de Nederlandse krant De Telegraaf dat hij de beschuldiging “volledig ontkent”.

Christian Horner staat bekend als een van de meest succesvolle managers in de Formule 1 wereld. Hij staat sinds 2005 aan het roer van het Red Bull team. Onder zijn leiding heeft het team vele seizoenen gedomineerd en indrukwekkende records in het Formule 1-kampioenschap gevestigd. Sinds 2015 is hij getrouwd met voormalig Spice Girl Geri Horner.

Schandaal bij Red Bull Racing voor de start van het F1-kampioenschap

Het onderzoek komt slechts enkele weken voor de start van Red Bull Racing’s laatste F1-titelverdediging. Max Verstappen en zijn team gaan de 2024-campagne in als overweldigende favorieten om aan het eind van het jaar weer aan de leiding te gaan in beide kampioenschappen.

Het valt nog te bezien hoe krachtig hun nieuwe RB20-auto zal zijn in vergelijking met de technische uitdagingen die hun rivalen in de winter hebben ontwikkeld. Formule E-kampioen Jake Dennis, die de Red Bull-auto testte op de simulator, waarschuwde anderen dat het team uit Milton Keynes weer een geduchte auto heeft gemaakt voor het nieuwe Formule 1-kampioenschap.

“We hebben een extreem snelle raceauto terug bij het Red Bull-team. Ik verwacht dat we weer kampioen worden, tenzij iemand als Ferrari of Mercedes er op de een of andere manier in slaagt om van de ene op de andere dag een seconde per ronde te winnen. Ik denk dat het een saai seizoen wordt in de Formule 1, waarin Max waarschijnlijk zal domineren,” aldus Jake Dennis volgens Mirror.co.uk.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *