Rouw in het voetbal. Gheorghe IAMANDI, spits in de halve finale van Dinamo-Liverpool in de UEFA Cup van 1984, is overleden.

Rouw in het voetbal. Gheorghe IAMANDI, spits in de halve finale van Dinamo-Liverpool in de UEFA Cup van 1984, is overleden.

Het Roemeense voetbal heeft Gheorghe Iamandi verloren, die op 67-jarige leeftijd is overleden. Hij was een voormalig aanvaller van Dinamo in het seizoen 1983-84 en stond op het veld in de halve finale van de UEFA Cup tegen Liverpool in 1984.

Het is algemeen bekend dat Iamandi stierf na een vreselijke ziekte.

Iamandi, drie wedstrijden in de ECC run van de dogs

Iamandi speelde in het geweldige Dinamo team dat de halve finale bereikte van het ECC-seizoen 1983-1984, en stond zelfs op het veld voor de return tegen Liverpool (1-2, na 0-1 op Anfield), gespeeld op 25 april in het voormalige “23 August”. Hij kwam in het veld in de 77e minuut.

In dat Europese seizoen tikte hij 3 wedstrijden aan.

Het toenmalige legendarische team van Dinamo verloor nog drie mannen – Alexandru Custov (20 maart 2008 – 54 jaar), Nelu Stănescu (11 maart 2004 – 46 jaar) en Viorel Turcu (29 november 2020 – 60 jaar). Ook de hoofdcoach Dumitru Nicolae Nicușor overleed op 8 augustus 2005, meldt gsp.ro.

Tijdens zijn carrière scoorde Gheorghe Iamandi 150 wedstrijden en 42 doelpunten in de eerste divisie. Na zijn pensioen vestigde hij zich in Tulcea en werd in 1990 coach van het lokale team.

“God vergeve hem! Hij was een goede jongen en een goede speler. Hij is een beetje snel gegaan. Hij was een levendige jongen. Bij hem waren zaken zaken en een grap was een grap. Ik kwam erachter dat de jongens schreven op onze WhatsApp-groep, van OldBoys,” deelde Ion Marin, een voormalig teamgenoot van Iamandi.

“Gică Iamandi heeft ons verlaten! Een sterk karakter, een vechter, een voetballer die de zielen van duizenden tulceni met vreugde vulde, de laatste en grootste vertegenwoordiger van het romantische voetbaltijdperk in Tulcea!

Hij kwam uit Boekarest, maar werd onherroepelijk verliefd op Tulcea, dat hem adopteerde en zonder twijfel van hem hield! Hij liet prachtige herinneringen achter, hele generaties dromen nog steeds en denken met nostalgie terug aan zijn successen en volle stadions! Hij zal altijd in onze harten blijven! Gecondoleerd aan de hele familie, we zijn bij hen!”, kondigde de club Delta Tulcea aan.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *