We kennen het KALENDER van de rallywedstrijden van 2024. Welke veranderingen de FRAS doorvoert voor het nieuwe jaar

We kennen het KALENDER van de rallywedstrijden van 2024. Welke veranderingen de FRAS doorvoert voor het nieuwe jaar

De Roemeense motorsportfederatie heeft de volledige kalender bekendgemaakt voor het nieuwe binnenlandse rallyseizoen, dat competitiever dan ooit zal worden. Vergeleken met vorig jaar, toen er 8 rondes waren, zal het kampioenschap in 2014 één ronde meer tellen, maar de regels blijven ongewijzigd.

Het seizoen begint eind april, op 27-28, met de Harghita Rally, net als in 2023. De start zal intens zijn voor de teams, want ze krijgen drie etappes in een maand tijd.

We kennen het KALENDER van de rallywedstrijden van 2024. Wat verandert er bij FRAS voor het nieuwe jaar?

Onmiddellijk na Harghita zal de karavaan van het Betano Nationaal Rallykampioenschap aankomen in Argeș (11-12 mei), en vervolgens in Maramureș op (31 mei – 1 juni). Tot nu toe vond de Cluj Rally traditioneel plaats in september, maar deze keer zal de ronde in de grootste stad van Transsylvanië plaatsvinden op 22-23 juni.

Sibiu Rally behoudt de maand van de afgelopen jarenen de vijfde ronde op de kalender vindt plaats op 13-14 juli. Augustus wordt opnieuw een drukke maand voor de deelnemers, die naar Moldavië trekken voor Bacău (3-4 augustus) en Iași (31 augustus – 1 september).

De eindstrijd om de titel van absolute rallykampioen in Roemenië vindt plaats op 21-22 september in Brasov en op 26-27 oktober in Valcea, waarbij de laatste voor het eerst op de officiële kalender staat.

In het eindklassement wordt rekening gehouden met de 6 beste resultaten, 3 van elke ondergrond. Asfaltetappes worden verreden in Harghita, Argeș, Maramureș en Cluj, terwijl Sibiu, Bacău, Iași, Brașov en Vâlcea gepland staan op asfalt.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *