Studentensport REAPPEARS in het Roemeense voetbal. Last-minute aankondiging door de fans van het team van Regie

Studentensport REAPPEARS in het Roemeense voetbal. Last-minute aankondiging door de fans van het team van Regie

Sportul Studențesc duikt na zeven jaar afwezigheid weer op in het Roemeense voetbal. In 2017 verdween het team, maar de supporters zijn sinds 2021 begonnen met de wederopbouw van de legendarische club uit Regie. Het gebeurt allemaal onder de naam: Student Sports Supporters Association.

De club wordt over een paar dagen 108 jaar en de fans zullen dit vieren in het Regie-stadion, waar een grote opkomst wordt verwacht.

Sportul heeft drie keer in de Roemeense bekerfinale gespeeld, was vice-kampioen van Roemenië in het seizoen 1985-1986 en “schonk” het kampioenschap beroemde doelpuntenmakers, zoals Marcel Coraș, Gică Hagi, Gigel Bucur of Ionuț Mazilu.

Student Sport duikt weer op. De aankondiging van de fans van het team van Regie.

“Supporters, ook al waren het er niet zoveel, hebben zich verenigd en op dit moment zijn er al duizenden mensen op sociale platforms die interesse hebben getoond en hebben gezegd dat Sport iets voor hen betekende. Ze zeiden dat we Studentensport terug op gras willen. Vanaf volgend jaar hebben we een concreet samenwerkingsproject met het Sportul D&A-team, het team van een voormalige Sportul junior, een zakenman, die betrokken wil raken en wil deelnemen aan het kampioenschap, vanaf het seizoen 2024/2025, onder de naam Sportul Studențesc București”, zei de secretaris van de vereniging, Felix Pînga.

Hij vertelde ook aan ProSport: “We wachten op een positief advies van de FRF. Er zijn bepaalde criteria waaraan moet worden voldaan, gerelateerd aan juridische procedures en documentatie. Het team bestaat, er wordt voldaan aan de sportieve en financiële criteria. De partner is een zeer serieuze waarmee de bond is begonnen. Er zijn ook andere zakenmensen die hun intentie hebben uitgesproken om zich bij ons te voegen als we van start gaan. We willen niet op het niveau van de 4e divisie blijven en promoveren. Tegelijkertijd willen we een samenwerking aangaan met de Duitse voetbalacademie, de huidige huurder van het Regie Stadion.”

Wat Studentensportfans doen op 11 februari

“De SPORTUL STUDENȚESC BUCUREȘTI SUPPORTERS’ ASSOCIATION wil supporters informeren dat we op 11 februari 2024 om 13.00 uur bij elkaar komen in het Regie Stadion om te vieren dat het 108 jaar geleden is dat SPORTUL STUDENȚESC BUCUREȘTI werd opgericht.

Daarom nodigen we de oprichtende leden, de sympathiserende leden, de sportpers en de supporters uit om deel te nemen aan het evenement waarbij we jullie zullen informeren over een reeks nieuwtjes met betrekking tot de terugkeer van de naam SPORTUL STUDENȚESC BUCUREȘTI waar hij hoort te zijn.

Omdat een club niet kan bestaan zonder supporters, die degenen zijn die door hun passie de legitimiteit van het team dat ze steunen valideren, wachten we op jullie in groten getale!

We zijn er zeker van dat het voor ons allemaal een plezier zal zijn om elkaar weer te ontmoeten, herinneringen op te halen en het vertrouwen te herwinnen dat we op een dag zullen zijn wat we waren en zelfs meer! LOVE SPORT!” staat in het persbericht van de Studentensport Supporters Association.

Foto: facebook.com/ultras.sportulstudentesc.3


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *