Dinamo heeft een slag geslagen met een Nieuw-Zeelander die al 7 jaar in Roemenië speelt! Hij is de beste rugbyspeler van het nationale team

Dinamo heeft een slag geslagen met een Nieuw-Zeelander die al 7 jaar in Roemenië speelt! Hij is de beste rugbyspeler van het nationale team

Dinamo, de Roemeense rugbykampioen, heeft de beste speler uit de selectie van Oaks overgeplaatst.

De vijfentwintigjarige Hinckley Vaovasa heeft voor één jaar getekend bij Dinamo met het recht op verlenging. Hij heeft in Roemenië ook gespeeld voor CSM Boekarest, RC Timisoara en Steaua.

Dinamo heeft een grote stap gezet met een Nieuw-Zeelander die al 7 jaar in Roemenië speelt! Hij is de beste rugbyspeler van het nationale team

Vaovasa is geboren in Samoa, maar heeft de Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Hij komt in aanmerking voor het nationale rugbyteam van Roemenië, waarmee hij deelnam aan het WK 2023. Vaovasa is een snelle, sterke en veelzijdige speler en kan op elke positie in de drie-backlinie spelen.

“Ik ben nu 7 jaar in Roemenië en ik kan zeggen dat ik me hier thuis voel. Roemenië gaf me de kans om een jeugddroom te vervullen, namelijk spelen in de World Cup, dus ik ben dit land altijd dankbaar. Ik ben blij om bij Dinamo te komen en ik hoop dat we samen de titel in 2024 kunnen behouden,” zei Vaovasa.

Het nationale rugbyteam van Roemenië bereidt zich voor op zijn tweede wedstrijd in het Europees Kampioenschap 2024, wanneer het op zaterdag 10 februari tegen België speelt.

  • De wedstrijd vindt plaats vanaf 14:30 uur in het nationale rugbystadion Arcul de Triumf. De tegenstanders van The Oaks zorgden zaterdag voor de grote verrassing van de openingsronde door Portugal, een van de revelaties van het WK 2023, te verslaan.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *