Waterman van Roemeens zwemmen wil medaille op WK

Waterman van Roemeens zwemmen wil medaille op WK

Robert Badea is het jongste lid van de Roemeense delegatie voor de wereldkampioenschappen zwemmen voor senioren.

Robert Badea is een van degenen die vorig jaar geschiedenis schreven voor het Roemeense zwemmen en voor de Roemeense zwem- en moderne vijfkampbond. Na het winnen van twee gouden medailles op FOTE, op de 200 m gemengd en 400 m gemengd, had hij ook een sensationeel einde van het jaar, met een 5e plaats op de 400 m gemengd op de Europese Senior Kampioenschappen kortebaan in Otopeni, een buitengewone prestatie voor een atleet van slechts 16 jaar oud.

En nu gaat hij voor het eerst naar de Wereldkampioenschappen zwemmen voor senioren in Doha.

Roemenië’s aquaman zwemmer wil een medaille op de Wereldkampioenschappen

Robert herinnert zich dat alles wat hij meemaakte op FOTE, waar hij voor de tweede keer op rij deelnam en waar hij het wedstrijdrecord vestigde, het hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe is.

“Het mooiste moment voor mij was toen ik de gouden medaille won op de 400 meter gemengd op FOTE en bovendien ook nog het wedstrijdrecord vestigde,” zei Robert Badea, tweevoudig FOTE-kampioen.

In Maribor, de locatie van het Europees Jeugd Olympisch Festival, had Robert zijn ouders bij zich, wat hem een extra stimulans gaf. Hij herinnerde zich hoe hij werd verwelkomd op de campus van onze atleten nadat hij was teruggekeerd met een trofee.

“Veel mensen omhelsden me. Mijn ouders waren er, ze omhelsden me, met bloemen, ze kusten me en mijn vader en moeder. Ik ga voor het eerst naar het huis van mijn moeder na een wedstrijd, ik weet niet waarom”, zei Robert Badea.

De zwemmer heeft ook een lievelingstaart: brownies. Toen hij aankwam van de FOTE, kwamen zijn ouders met het dienblad rechtstreeks naar het vliegveld, en hij at bijna alles op tot in de auto: “Mijn favoriete taart is de brownie gemaakt door Ioana, een heel goede familievriendin. En ze wachtten me op het vliegveld op met de taart. Op het vliegveld at ik hem meteen op”.

Roemeense zwem- en moderne vijfkampbond stuurt vijf atleten naar de wereldkampioenschappen zwemmen

Robert Badea, student aan een middelbare sportschool in de hoofdstad, voelt zich geen ster in de klas omdat hij omringd wordt door kampioenen uit verschillende sporten, zoals hij zelf toegeeft. “Ik weet niet zeker of ik mezelf op een speciale manier zie, in ieder geval hebben we een klas vol kampioenen, omdat ik op sport zit en we daar allemaal wereld- en nationale kampioenen zijn,” zei Robert Badea.

Gepassioneerd door superheldenfilms weet Robert ook wiens superkracht hij zou willen zijn, als hij de keuze had: “Welk personage zou ik willen zijn? Misschien Spiderman, Batman, dat soort dingen. Misschien zelfs Aquaman. Ik zou eigenlijk wel de kracht van Aquaman willen hebben, zeker weten.”

Ook al droomt hij van Aquaman, de tweevoudig FOTE-kampioen is een van de dappere zwemmers die toegeeft bang te zijn om de zee in te gaan. Daarom zegt hij openlijk dat hij niet van plan is om badmeester te worden: “Ik kan heel goed zwemmen, maar ik heb nooit badmeester willen worden. Ik hou niet van de zee. Als ik naar zee ga moet ik een zwembad hebben, daar blijf ik.

Robert Badea is slechts één van de vijf Roemeense zwemmers die zullen deelnemen aan de Wereldkampioenschappen, die op 11 februari in Doha van start gaan. Naast hem, de jongste van de vijf, zullen Vlad Stancu, Denis Popescu, Patrick Dinu en Andrei Anghel deelnemen. Wereldrecordhouder op de 100 meter vrije slag, David Popovici, kondigde vorig jaar aan dat hij niet zou deelnemen aan de Wereldkampioenschappen om zijn Olympisch trainingsprogramma te kunnen volgen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *