Hoe de beste triatleet van Roemenië zich wil KWALIFICEREN voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

Hoe de beste triatleet van Roemenië zich wil KWALIFICEREN voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

De beste triatlete van Roemenië bereidt zich voor op haar eerste wedstrijd in Zimbabwe om punten te verzamelen voor de Olympische Spelen. Voordat ze in Afrika aankwam, liep de mooie atlete 21 kilometer op een halve marathon in Boekarest.

Vijf maanden voor de Olympische Spelen in Parijs heeft Antoanela Manac, de beste triatlete van Roemenië, maar één ding aan haar hoofd.

“Ik wil in juli in Parijs zijn! Dat is mijn droom, daar werk en vecht ik voor. Ik heb me er tot nu toe op voorbereid en ik wil het heel graag”, zei Antoanela Manac, nationaal triatlonkampioene.

De atlete die gesteund wordt door de Roemeense Triatlon Federatie heeft wedstrijden nodig waar ze punten kan verzamelen die haar naar de grootste sportwedstrijd ter wereld zullen brengen.

Antoanela Manac heeft alleen Parijs in gedachten

Ze sloot 2023 af met brons in Kenia en begint 2024 in een ander Afrikaans land. “De eerste wedstrijd zou in Zimbabwe moeten zijn, ik moet zoals altijd reizen, maar ik wacht af waar ik op de startlijst kom te staan. Ik wil meedoen omdat ik aan de kwalificaties begin voor de laatste strijd voor de Olympische Spelen in Parijs”, voegde Antoanela Manac toe.

Voor de eerste triatlonwedstrijd van dit jaar liep de atlete samen met twee jongens een halve marathon in Boekarest: “Ik ben een beetje nerveus, het is een langere wedstrijd dan normaal, om precies te zijn 21 km hardlopen en de weersomstandigheden buiten zijn niet goed voor ons”.

Omdat ze het grootste deel van het jaar in het buitenland is, is de atlete die gesteund wordt door de Roemeense triatlonbond blij als ze thuis meedoet: “Het is echt goed om in Boekarest te zijn en een grotere motivatie. Thuis kennen de mensen je, ze moedigen je aan, het is leuk en trots tegelijk”.

Eindigde 2023 met brons in Kenia

De laatste wedstrijd waar Antoanela Manac in 2023 aan meedeed was in Kenia begin december, waar ze 3e werd: “De wedstrijd was een succes, ik had geen medaille verwacht. In Kenia was het heet, in Roemenië was het 0 graden toen ik vertrok. In Kenia had ik te maken met vocht en hitte, niet mijn beste vrienden. Ik ging als 6e de hardloopwedstrijd in en tot het einde was ik ambitieus om in de top 3 te eindigen en dat is gelukt,” zei ze.

Antoanela Manac, nationaal triatlonkampioen. De punten die Anto in Kenia verzamelde zijn belangrijk voor haar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs: “Deze wedstrijd was er een die punten opleverde voor de Olympische Spelen en dat was ook de reden dat ik erheen ben gereisd, want meestal zijn de moeilijkste wedstrijden die met tijdzoneverschillen, vochtigheid en temperatuur.”

De kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen in Parijs eindigt eind mei.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *