Ana Bogdan verloor de finale van de Transylvania Open 2024! Karolina Pliskova onderscheiden door prinses Margaret

Ana Bogdan verloor de finale van de Transylvania Open 2024! Karolina Pliskova onderscheiden door prinses Margaret

Ana Bogdan had de kans om de eerste WTA 250-titel uit haar carrière te winnen, maar verloor in de finale van Karolina Pliskova op de Transylvania Open 2024.

In Cluj ging Pliskova, voormalig WTA-leidster en tweevoudig Grand Slam-finaliste, met 4-6, 3-6 langs Ana Bogdan.

Ana Bogdan verloor haar tweede finale, na Warschau in 2022, en bleef achter met slechts één carrière trofee, Parma in 2023.

Ana Bogdan werd verslagen door Karolina Pliskova in de finale van de Transylvania Open 2024

Ana Bogdan ontving $20.226 en 180 WTA-punten voor haar finaleplaats.

Pliskova ontving de Transylvania Open 2024 trofee uit handen van prinses Margareta.

“Bedankt voor alles wat ik deze week dankzij jou heb gevoeld. Ik heb deze momenten op de tennisbaan nog nooit meegemaakt. Het was niet mijn geluksdag, maar ik weet dat ik weer aan de slag ga om op een dag de grote trofee te kunnen tillen.

Ik wil mijn team bedanken, mijn familie, de mensen achter het gordijn die er elke dag voor me zijn. Ik wil uit de grond van mijn hart blijven werken om onze droom waar te maken. Dit is slechts de eerste stap in onze lange weg die voor ons ligt. Het is een prachtige weg waarop ik met een open hart wil lopen en de mooiste trofeeën ter wereld wil binnenhalen,” zei Ana Bogdan.

Pliskova zei op haar beurt: “Ik heb het gevoel dat het een van de beste weken was die ik in lange tijd heb gehad. Ik heb echt genoten van mijn verblijf in Cluj-Napoca en ik bedank ook jullie toeschouwers, ook al waren jullie vandaag tegen me. Ik ben nog steeds ongeslagen in Roemenië. Ik hoop jullie volgend jaar weer te zien, als ik wat Roemeens wil leren”.

Elders, in de finale van het dubbelspel, wonnen Caty McNally en Asia Muhammad met 6-3, 6-4 van Harriet Dart / Tereza Mihalikova.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *