Het Roemeense waterpoloteam heeft zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2024

Het Roemeense waterpoloteam heeft zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2024

De Tricoloreanen werden in de play-off voor de ronde van 16 verslagen door Montenegro, 12-9 (3-5, 4-1, 2-2, 3-1), en misten de kwartfinales van het Wereldkampioenschap Polo.

Roemenië speelt nu op dinsdag voor de plaatsen 9 – 12 en Montenegro neemt het in de kwartfinales op tegen Spanje.

Roemenië had een kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar alleen als Italië de kwartfinale van het WK zou missen.

Het Roemeense poloteam miste kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024

De Wereldkampioenschappen 2024 stuurden vier andere teams naar de Olympische Spelen van Parijs 2024, waar Frankrijk, Hongarije, Griekenland, Japan, de VS, Zuid-Afrika, Spanje en Australië al bij zijn.

“Wereldkampioenschap – Doha 2024. Roemenië – Montenegro 9 – 12. Roemenië had een intense wedstrijd waarin de jongens het beste van zichzelf gaven! We komen nog sterker terug naar de Basin! Dank aan iedereen die het nationale team steunt! We waarderen jullie steun enorm! De volgende wedstrijd is tegen China op dinsdag om 11:00 uur”, staat te lezen op de Facebookpagina van de Roemeense Polo Federatie.

Roemeense ploeg: 1. Tic, 2. Belenyesi, 3.Luțescu, 4.Fulea, 5.Vrânceanu, 6.Prioteasa, 7.Țepeluș, 8.Oanță, 9.Coldrovschi, 10.Georgescu, 12. Vancsik, 13. Drăgușin, 14. Neamțu

Tudor Fulea (3 doelpunten), Vlad Georgescu (2), Andrei Țepeluș (1), Nicolae Oanță (1), Silvian Colodrovschi (1) en Andrei Neamțu (1) scoorden voor de ploeg gecoacht door Bogdan Rath. Aan de andere kant scoorden Miroslav Perkovic (3), Kanstantin Averka (3), Aleksa Ukropina (2), Vlado Popadic (1), Aljosa Macic (1), Dusan Matkovic (1) en Vasilije Radovic (1).

Italië versloeg de VS met 13-12 en ging door naar de kwartfinale. Het plaatste zich ook voor de Olympische Spelen. De andere drie teams die hun ticket voor de Parijse competitie hebben geboekt zijn Servië, Montenegro en Kroatië.

Roemenië behaalde een achtste plaats op de Europese Kampioenschappen POLO voor mannen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *