Elisabeta Lipă, voorzitter van het Nationaal Sportagentschap, kondigt haar vertrek uit de Roemeense regering aan. Ze zal meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Elisabeta Lipă, voorzitter van het Nationaal Sportagentschap, kondigt haar vertrek uit de Roemeense regering aan. Ze zal meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Elisabeta Lipă, voorzitter van het Nationaal Sportagentschap, kondigt haar vertrek uit de Roemeense regering aan. De voormalige kampioene zal meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement.

De beslissing werd in de afgelopen dagen genomen en politieke bronnen zeggen dat de voormalige grote kampioene op de PSD-lijst zal staan. Het is een verrassende stap, net nu de NSA en de COSR zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, waar Roemenië volgens COSR-voorzitter Mihai Covaliu 6-8 medailles verwacht te verzamelen.

Elisabeta Lipă is sinds 2009 voorzitter van de Roemeense roeifederatie. Van 2015 tot 2017 was ze minister van Jeugd en Sport in de regering-Dacian Ciolos. Elisabeta Lipă werd benoemd tot voorzitter, met de rang van staatssecretaris, van het Nationaal Agentschap voor Sport, door een besluit van premier Marcel Ciolacu op 20 juni 2023, schrijft PROSPORT.

De verkiezingen voor het Europees Parlement in Roemenië vinden plaats op 8-9 juni 2024. Bij de laatste verkiezingen voor het Europees Parlement, in 2019, won de PSD 9 zetels.

De 33 Roemeense leden van het Europees Parlement worden door middel van rechtstreekse algemene verkiezingen gekozen door alle EU-burgers die op de kiezerslijsten staan ingeschreven en 18 jaar of ouder zijn. De verkiezingen worden gehouden in een enkel kiesdistrict op basis van evenredige vertegenwoordiging, wat betekent dat het aantal gekozen leden van het Europees Parlement van elke politieke partij afhangt van het aantal stemmen dat de partij heeft behaald.

Elisabeta Lipă, geboren als Elisabeta Oleniuc, is meervoudig olympisch, wereld- en Europees kampioen roeien. Ze heeft bijna 25 jaar met groot succes geroeid, op 13 wereldkampioenschappen en zes opeenvolgende Olympische Spelen (1984-2004), en werd samen met wijlen Lia Manoliu de atlete met de meeste Olympische optredens.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *