Hij poseerde in Playboy en nu speelt hij in Roemenië! “Het is een ervaring waar ik spijt van heb”

Hij poseerde in Playboy en nu speelt hij in Roemenië! “Het is een ervaring waar ik spijt van heb”

De Braziliaanse Mariana Costa, de nieuwe aanwinst van CSM Boekarest, wordt beschouwd als een van de mooiste volleybalsters ter wereld.

Het door de Roemeense volleybalbond georganiseerde nationale kampioenschap voor vrouwen is deze winter veel mooier en waardevoller geworden. CSM Boekarest heeft een voormalig Zuid-Amerikaans kampioene overgeplaatst, de Braziliaanse Mariana Costa. Ze heeft de bijnaam “Volleybal Muze” nadat ze 12 jaar geleden in Playboy poseerde.

Mariana, nu 37, heeft haar debuut in het Roemeense kampioenschap al gemaakt door haar team naar een 3-2 overwinning op de Roemeense kampioenen Volei Alba Blaj te helpen. Ze is een maand geleden in Boekarest aangekomen en geeft toe dat ze nog geen kans heeft gehad om de hoofdstad te bezoeken.

Ze poseerde in Playboy en speelt nu in Roemenië

“Ik heb nog niet veel kunnen zien, want ik ben hier pas een maand en ik heb veel wedstrijden gehad, veel getraind, er is niet genoeg tijd geweest om de stad te bezoeken. Ik ben maar één keer in het centrum geweest en ik vond het een hele mooie stad”, zei Mariana Costa, volleybalster CSM Boekarest.

De Braziliaanse geeft toe dat ze Roemenië voor haar komst alleen kende van Dracula. Daarnaast had ze gehoord van de voormalige grote speelster Cristina Pârv, die ook geschiedenis schreef in Brazilië. “Voordat ik hier kwam, kende ik Roemenië alleen van Dracula. Natuurlijk ken ik Cristina Pârv, de Roemeense volleybalster. Ze is een geweldige volleybalspeelster. Ze was de vrouw van Giba, zelfs vandaag nog het idool van Brazilië. Ze zijn allebei geweldige speelsters”, voegde de sportvrouw van CSM Boekarest eraan toe.

Mariana Costa maakte een betoverende foto in Playboy in 2012

Twaalf jaar geleden, in 2012, werd Mariana Costa wereldberoemd nadat ze had toegestemd om te poseren in Playboy. Foto’s van haar gingen de hele wereld over en ze werd beroemd over de hele wereld. Ze kreeg de bijnaam “Volleybal Muze” en kreeg miljoenen fans, maar ze geeft toe dat ze spijt heeft van die ervaring en alles wat erop volgde.

“Het is een ervaring waar ik spijt van heb, het is verleden tijd. Ik zie mezelf niet als muze, maar als atlete. Daarom praat ik er zelfs niet graag over, omdat het iets is dat in het verleden ligt”, voegde Mariana Costa eraan toe.

Bovendien zorgde de beroemdheid die van de ene op de andere dag op haar hoofd kwam ervoor dat ze het volleybal een tijdje moest opgeven: “Ik heb volleybal lang geleden opgegeven. Er was een periode waarin ik moest overwegen of ik nog wel wilde volleyballen en uiteindelijk ben ik teruggekomen.”

Na die pauze kwam ze nog sterker terug en kreeg ze contracten in Zwitserland, Italië en Griekenland, maar ook in haar geboorteland Brazilië. Overigens is dat de plek van waaruit ze nu terugkeert naar Europa. En CSM Boekarest was de ideale keuze, vooral omdat ze twee landgenotes, Marjorie Corea en Daniela Terra, naast zich heeft in de “tigroaice”.

“Ik was van plan om terug te gaan naar Europa en ik ben blij om voor dit team te spelen. Er spelen hier nog twee Brazilianen die ik ken, dus ik ben erg blij. Tot nu toe moet ik het team en het land nog leren kennen, maar tot nu toe bevalt het me heel goed wat ik heb gezien,” voegde Mariana Costa eraan toe.

Ze zegt dat het nooit gemakkelijk is, maar dat ze eraan gewend is geraakt om van huis weg te zijn. “Het is best moeilijk om van huis weg te zijn, maar ik ben eraan gewend. Ik ben al van jongs af aan van huis weg. Als je zo ver van huis bent, is het verlangen groter, maar dit is mijn beroep en ik voel me voldaan,” kondigde de volleybalster aan.

Mariana Costa was Zuid-Amerikaans kampioen in 2015

Mariana Costa, geboren op 30 juli 1986 in Campina Grande (Paraiba), is in de volleybalwereld ook bekend als Mari Paraiba. Met een lengte van 1,81 meter en een benijdenswaardig postuur speelt ze als vleugelspeelster en draagt ze nu, bij CSM București, rugnummer 22.

Ze maakte ook deel uit van het nationale team van Brazilië, waar ze in 2015 debuteerde op haar 27e, een vrij hoge leeftijd voor een speelster van het eerste uur.

Toch wist ze met haar team het Zuid-Amerikaanse kampioenschap in 2015 en de World League titel in 2016 te winnen. Helaas voor haar werd ze niet geselecteerd voor de Braziliaanse selectie voor de Olympische Spelen in Rio. Op clubniveau won ze de Braziliaanse en Zwitserse titels en het Zuid-Amerikaanse Clubkampioenschap. Ze heeft ook verschillende nationale bekers gewonnen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *