Hij is de kampioen die wil vechten met een dolfijn

Hij is de kampioen die wil vechten met een dolfijn

Denis Popescu, vorig jaar bronzen medaillewinnaar op de Universiade, heeft een passie voor duiken en wil graag een unieke ervaring beleven.

Denis Popescu, vorig jaar bronzen medaillewinnaar op de Universiade op de 100 meter rugslag, is een van de atleten waar de Roemeense Zwem en Moderne Vijfkamp Federatie (FRNPM) trots op is. Als hij fit is, kan hij altijd een aanval doen op de finales van de Wereld- of Europese Zwemkampioenschappen. Gepassioneerd door duiken en vissen hoopt hij in de toekomst zijn passies in de praktijk te kunnen brengen op een oceaan.

Voor Denis is de bronzen medaille op de Universiade van vorig jaar in China het belangrijkste resultaat uit zijn carrière. Daarom zegt de 20-jarige dat het hem de kracht heeft gegeven om door te gaan met trainen.

De kampioen die tegen een dolfijn wil racen

“De medaille gaf me zeker de kracht om door te gaan en ik zag praktisch het resultaat van mijn werk, wat me verder motiveerde en me zelfs hoger deed dromen,” zei Denis Popescu, lid van de nationale zwemploeg.

De Roemeen geeft toe dat hij liever later op de dag wedstrijden zwemt dan in de vroege ochtenduren, zodat hij meer slaap krijgt: “Het hangt ervan af wanneer ik wedstrijden doe. Als ik bij de laatste wedstrijden hoor, sta ik ’s ochtends niet zo vroeg op. Dus meestal eet ik ’s ochtends, kom ik naar het zwembad, doe ik een warming-up en maak ik me in de loop van de dag klaar voor het evenement.”

Dromen van duiken in de oceaan

Hoewel hij heel goed kan zwemmen en toegeeft dat hij dat graag doet in de zee of oceaan, zegt Denis dat het hem helemaal niet trok om te solliciteren naar een baan als strandwacht. “Nee, ik heb er nooit aan gedacht om badmeester te worden. In plaats daarvan vind ik het leuk om in zee te zwemmen, te duiken en dingen onder water te bekijken,” voegt Denis Popescu toe.

Denis heeft maar één ding dat hij jammer vindt aan duiken: dat hij niet kan filmen terwijl hij duikt omdat hij geen hoogwaardige apparatuur heeft: “Ik heb al eerder geprobeerd te filmen, maar om het niveau te bereiken dat ik zou willen, heb ik betere apparatuur nodig om mooie films te maken.”

Zijn droom is om ooit te gaan oceaanduiken. Maar dan wel in een gebied waar geen haaien zijn, want de gedachte daaraan doet hem huiveren. Daarom zou hij, als hij de keuze had, kiezen voor een wedstrijd tegen een dolfijn. “Ik zou het geweldig vinden in een oceaan, het maakt niet uit, wat dan ook. Eerlijk gezegd ben ik echt bang voor haaien, maar ik denk niet dat ik de kans krijg om ze te ontmoeten. Dus race ik liever tegen een dolfijn zodat ik niet bang ben,” voegde hij eraan toe.

Hij zou graag kunnen vliegen, zoals de helden in fantasiefilms

Ook al voelt hij zich erg thuis in de huidige wereld, Denis heeft ook passies in de denkbeeldige wereld. Hij zegt dat als hij één speciale gave zou hebben, hij zou kunnen vliegen, en als hij de krachten van een fantasiefiguur zou hebben, zou dat Groot zijn. “Ik zou graag vliegen, absoluut. Maar mijn favoriete fantasiepersonage is Groot,” legt hij uit.

Als de oceaan de plek is waar hij van droomt om te zwemmen, geeft Denis toe dat de vreemdste plek waar hij ooit in het water is geweest een rivier was, waar hij als kind in zwom. Hij heeft ook goede herinneringen aan die tijd met zijn vader, met wie hij als kind in de Donau ging vissen. Maar hij geeft toe dat hij nooit in de rivier heeft gezwommen. “Ik heb nooit in de Donau gezwommen, maar ik ging er wel vissen. Toen ik jonger was ging ik altijd vissen met mijn vader, nu niet meer. Ik had veel geduld en ik zou graag nog een keer gaan”, kondigde Denis Popescu ook aan.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *