De gebroeders Majoor, eerste PUNTEN in het WRC Wereldkampioenschap Rally

De gebroeders Majoor, eerste PUNTEN in het WRC Wereldkampioenschap Rally

Het team van de broers Norbert Maior en Francesca Maior heeft een goede start gemaakt in het World Rally Championship (WRC), door een klassementsproef te winnen tijdens Rally Sweden in de junior divisie, en zo de eerste punten voor Roemenië binnen te halen in deze competitie.

In hun eerste WRC-wedstrijd, die 300 kilometer lang was, tweeënhalf keer zo lang als de klassementsproeven van het Nationaal Kampioenschap, eindigden de gebroeders Maior als negende in de juniordivisie, slechts 0,7 seconden achter de achtste plaats, waarmee ze drie punten verdienden in het algemeen klassement.

De gebroeders Maior, eerste PUNTEN in het WRC Wereldkampioenschap Rally

Het duo won de 17e klassementsproef van de rally, die uitsluitend op ijs en sneeuw werd verreden, een primeur voor hen aangezien ze minimale ervaring hebben op deze ondergrond. Met een tijd van 12:58.2 waren de gebroeders Maior 7,3 seconden sneller dan de volgende snelste, het Spaanse team Hernandez/Murado Gonzalez.

De overwinning bij de junioren ging naar de Zweden Mille Johansson en Johan Gronvall, terwijl de eindzege ging naar het team van de Finnen Esapekka Lappi en Janne Ferm.

“Het was een ongelooflijk debuut voor ons. Van het feit dat het allemaal op sneeuw was, wat nieuw voor ons was, tot de lange afstanden, tot de elanden die we op het parcours tegenkwamen en de enorme concurrentie, alles heeft indruk op ons gemaakt.

We zijn trots om hier te zijn en een overwinning op een speciaal evenement betekent veel voor ons moreel voor de volgende wedstrijden,” zei Norbert Maior.

De twee coureurs van de Napoca Rally Academy, Europees kampioen bij de junioren, kregen van de internationale promotor een beurs om een groot deel van hun kosten te dekken voor het hele seizoen van het WRC World Rally Championship Junior. Na Zweden komen ze uit in Kroatië, Italië, Finland en Griekenland.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *