Dinamo wint van Oțelul Galati met 3-1 en verlaat de laatste PLAATS in de Superliga. Dorinel Munteanu, uitgeschakeld

Dinamo versloeg Oțelul Galati met 3-1 in het Arcul de Triumf Stadion in de hoofdstad, in een wedstrijd van de 26e ronde van de Superliga.

De doelpunten werden gemaakt door Dennis Politic (3), Eddy Gnahore (34), Hakim Abdallah (81 – penalty) en Alexandru Mihai Pop (17 – penalty).

Dit is Dinamo’s tweede overwinning op rij, na de 2-1 overwinning op Farul Constanta de vorige keer.

Dinamo wint met 3-1 van Oțelul Galati en verlaat laatste plaats in Superliga

De rood-witten speelden de laatste wedstrijd in numerieke inferioriteit nadat Homawoo geblesseerd het veld verliet en Kopic alle wissels opgebruikte.

Elders werd Oțelului Galați coach Dorinel Munteanu in de 75e minuut uit het veld gestuurd voor het beledigen van assistent-scheidsrechter Andrei Constantinescu. De coach zei tegen de assistent dat hij een “idioot” was en maakte vervolgens een spottend gebaar. Hij stak zijn hand uit om hem te begroeten, maar toen de scheidsrechter hetzelfde gebaar maakte, trok Munteanu de hand terug en liet de assistent achter met zijn hand uitgestoken.

Dorinel Munteanu gebruikte het woord “idioot”, waarop de grensrechter het tegen middenvelder Moroiță zei en de technicus de rode kaart zag.

Maar het “duel” eindigde daar niet. Voordat hij het veld verliet, maakte de coach van Oțel nog een spottend gebaar naar de assistent.

Hij stak zijn hand uit, maar toen de scheidsrechter zich omdraaide om hem te begroeten, trok hij deze terug en “liet hem in de zon staren”.

Dinamo steeg naar de 15e plaats met 22 punten, terwijl Oțelul 31 punten heeft en 11e staat in de Superleague.

Gespeelde teams:

DINAMO: Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – Moura, Gnahore, Pavicic (N. Rosu 82), Amzar (Bordușanu 42) – Milanov (Ilic 83), Hakim Abdallah (Goncalo Gregorio 82), Politic (Dani Iglesias 53). COACH: Zeljko Kopic

OȚELUL: R. Stoian – Zhelev (Rusevic 46), J. Cisse, Lovric, Miguel Silva – Cisotti (Zivulic 46), Lameira, Samuel Teles (G. Cârjan 70) – Maciel (Adăscăliței 56), A. Pop, Bodișteanu (A. Rus 46). COACH: Dorinel Munteanu

“Goede wedstrijd vanavond. Die penalty bracht Oțelul terug in de wedstrijd. De verdedigers van Oțel waren erg goed. We verdienden de drie punten. Ik moet zeggen dat Botosaniul het ook erg goed doet. Iedereen zal vechten, we moeten elke dag beter worden op de training. Morgen en dinsdag hebben we hersteldagen (n.r. over Edgar Ie) Hij zal beginnen met trainen. Dat is wat ik wil. Om kwaliteitsspelers te hebben, om competitie in het team te hebben. Niemand zal ze zomaar minuten geven, ze moeten vechten voor hun minuten. Er is altijd ruimte voor verbetering. Niemand kan zeggen dat we perfect voetbal speelden. We moeten analyseren,” zei Zeljko Kopic.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!