Waarschuwing voor het gevaar van obesitas bij kinderen: “Deelname aan sportlessen laat te wensen over”.

Waarschuwing voor het gevaar van obesitas bij kinderen: “Deelname aan sportlessen laat te wensen over”.

Gabriel Toncean, vice-voorzitter van het Nationale Agentschap voor Sport, analyseerde de situatie van sport onder jongeren en trok enkele conclusies.

De voormalige voorzitter van de Roemeense Federatie van Bodybuilding en Fitness zegt dat een zittende levensstijl en slechte voeding de belangrijkste oorzaken zijn van obesitas bij kinderen en dat ouders hun kinderen moeten helpen op de weg naar een gezond leven.

Waarschuwing voor de gevaren van obesitas bij kinderen: “Deelname aan sportlessen laat te wensen over”.

“De eerste twee grote geheimen van kampioenen zijn training en gezond eten. Een kampioen traint elke dag en eet elke dag zo goed mogelijk. Ik vertel ook dat het heel moeilijk is om met kinderen te beginnen als ze overgewicht hebben.

We weten allemaal dat de meeste jongeren en kinderen per ongeluk sporten. Het bijwonen van sportlessen laat veel te wensen over en een zittende levensstijl en slechte voeding zijn de belangrijkste determinanten van obesitas bij kinderen.

Studies tonen zonder twijfel aan dat voeding cruciaal is voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. In dit opzicht spelen ouders een sleutelrol bij het overhalen van kinderen om te gaan sporten en gezond te eten. De eerste stappen beginnen altijd thuis,” vertelde Gabriel Toncean aan Radio Sport Total FM.

Wat zijn nu de oplossingen?

De NSA ambtenaar zegt dat het tijd is om een gezonde levensstijl in Roemenië te promoten, Roemeense producten, Roemeense waarden en dat “de tijd zal komen dat we zullen genieten van wat we verbouwen”.

“Ik luid de noodklok met een oproep aan degenen die daartoe in staat zijn, om te proberen de lessen lichamelijke opvoeding op scholen aan te vullen.

Een paar jaar geleden beleefde ik de schok, de schok van mijn leven, toen ik zag dat een van de ministers van Onderwijs een boek introduceerde voor lessen lichamelijke opvoeding. Onze kinderen hebben beweging nodig, ze hebben sport nodig, ze moeten actief zijn.

Natuurlijk hebben ze ook boeken nodig, maar laten we boeken voor specifieke vakken bewaren. Bij gymnastiek en sport hebben we lichamelijke activiteit nodig,” zei Toncean.

  • Volgens specialisten zijn een dieet dat rijk is aan groenten en fruit, het eten van volle granen, het vervangen van gebak door fruit, het drinken van water en geen andere gezoete dranken, het beperken van de zoutinname tot niet meer dan een halve theelepel per dag en het aanmoedigen van kinderen om elke dag minstens 60 minuten te bewegen interventiemaatregelen die ouders kunnen nemen om problemen met overgewicht en obesitas te voorkomen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *