FCSB, nipte overwinning op FC Voluntari. De Superleague leiders kwamen terug van een 0-1 achterstand om het gat van tien punten op Rapid te dichten.

FCSB heeft de 28e ronde van de Superliga met 2-1 gewonnen van FC Voluntari. De ploeg van Dică opende de score via Andrei Dumiter in de 16e minuut, maar Florinel Coman scoorde de dubbel en de rood-blauwe ploeg herstelde het gat van tien punten in de stand op de tweede plaats Rapid.

FCSB is ongeslagen in tien wedstrijden, met zeven overwinningen en drie gelijke spelen, terwijl FC Voluntari in negen wedstrijden niet heeft gewonnen.

De gespeelde teams:

FC VOLUNTARI: J. Fernandez – Ricardinho, G. Turda, Matricardi, Carnat – Rață (A. Ciobanu 84), Crepulja (Cascini 61) – Dumiter (D. Florea 84), R. Popescu (Mustacă 89), D. Andrei (Cocian 61) – Nemec. Andrei (Cocian 61) – Nemec. COACH: Nicolae Dică

FCSB: Târnovanu – V. Cretu, Ngezana, Dawa, Radunovic – L. Phelipe (Miculescu 46), Ad. Șut, Lixandru (Radaslavescu 46) – Al. Băluță, Oct. Popescu (Alhassan 46), Fl. Coman (Ov. Popescu 84). COACH: Elias Charalambous

FCSB, nipte overwinning op FC Voluntari. De leiders in de Super League kwamen terug van een 0-1 achterstand om het gat van tien punten op Rapid te dichten.

FCSB-trainer Elias Charalambous zei na de wedstrijd volgens Digi Sport: “Ik zei toch dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. We begonnen niet goed, we hebben een doelpunt tegen gekregen. Ik heb in de rust met ze gesproken om iets te veranderen. We werden veel agressiever en de instelling veranderde. Vandaag draaide alles om houding. Het gebrek aan agressie was het grootste probleem in de eerste helft.

We hebben een paar dingen veranderd. We hebben spelers nodig die het verschil maken. We moeten herstellen, er komt een zware wedstrijd aan. Alle veranderingen zijn goed geweest. Veel spelers die van de bank komen, veranderen het spel. We willen deze overwinning delen met Pantea. Het zal erg moeilijk worden tegen Petrolul Ploiesti. Ik zei al dat het moeilijk zou worden. Velen trokken een wenkbrauw op, maar dat was het ook.”

Florinel Coman, die FCSB de overwinning bezorgde, zei op zijn beurt: “Een wedstrijd gedraaid door het team. Een wedstrijd die we oppervlakkig behandelden in de eerste helft, we misten moed, vastberadenheid, we verloren ons middenveld. In de rust veranderde hij van tactiek en dat pakte goed uit, hij is echt sterk. Op zijn zachtst gezegd een perfecte avond, maar we hadden het ons vanaf de eerste minuten gemakkelijk moeten maken. Het is goed dat we ons de hele wedstrijd konden beheersen, we vielen mentaal niet uit elkaar. Met mij gaat het goed. In het begin moeilijk, daarna werd het vriendelijker (n.r. scheidsrechter Sebastian Colțescu). Een zware wedstrijd met Petrolul, net als vandaag. Onze droom is om kampioen te worden, dus we moeten op de lijven gaan staan”.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!