De reactie van Stere Halep na de beslissing van het CAS in de dopingzaak: “Ik zei toch dat God gerechtigheid zal brengen”

De reactie van Stere Halep na de beslissing van het CAS in de dopingzaak: “Ik zei toch dat God gerechtigheid zal brengen”

Stere Halep, de vader van Simone Halep, had een eerste reactie na de beslissing van het Court of Arbitration for Sport (CAS) in Lausanne: “Ik heb je gezegd dat God gerechtigheid zal brengen,” zei hij. Het CAS heeft de schorsing van Simone Halep van professioneel tennis teruggebracht van 4 jaar naar 9 maanden.

Het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne heeft het beroep van Simone Halep in overweging genomen en haar schorsing van vier jaar voor dopinggebruik teruggebracht tot negen maanden. In oktober 2022 testte de tennisster uit Constanta positief op Roxadustat na een eerste ronde wedstrijd op de US Open. De rechtbank besloot om alle sportresultaten van Simona Halep van 29 augustus 2022 tot 7 oktober 2022 te diskwalificeren. Dit omvat het verlies van medailles, titels, rankingpunten en prijzengeld.

“Voor welke felicitaties? Ik wist vanaf de eerste keer dat dit zou gebeuren, ik heb jullie vanaf de eerste keer verteld dat God voor ons zorgt en het probleem zal oplossen zoals het is gebeurd. We zijn een beetje overstuur, het had niet zo moeten gaan. We moeten met Simona praten, ze is in Dubai. Toen je voor het eerst naar mijn poort kwam, zei ik dat God recht zal doen, dat we rein zijn voor God. God heeft recht gedaan. Sindsdien wachten we, er moet wat tijd overheen gaan… Als je in de schoenen van een ouder gaat staan, zie je hoe moeilijk het is.” Stere Halep vertelde aan observatornews.ro.

Hoe het sportgerechtshof van Lausanne zijn beslissing uitlegt

Na de beslissing van het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne kan Simona Halep deelnemen aan zowel het tennistoernooi Wimbledon, dat begint op 1 juli en eindigt op 14 juli, als Roland Garros, dat begint op 20 mei 2024 en eindigt op 9 juni 2024.

Het CAS heeft het beroep van de Roemeense tennisster Simona Halep gegrond verklaard en haar schorsing van vier jaar door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) teruggebracht tot negen maanden.

“Hoewel het hof vond dat mevrouw Halep enige verantwoordelijkheid of nalatigheid droeg voor haar overtredingen omdat ze niet voldoende zorgvuldigheid betrachtte bij het gebruik van het Keto MCT supplement, concludeerde het dat ze geen significante verantwoordelijkheid droeg,” staat in de beslissing van het Court of Arbitration for Sport (CAS) in Lausanne.

“Het CAS-panel heeft unaniem besloten dat de door het onafhankelijke ITF-tribunaal opgelegde onverkiesbaarheidsperiode van vier jaar moet worden teruggebracht tot een onverkiesbaarheidsperiode van negen (9) maanden vanaf 7 oktober 2022, een periode die afliep op 6 juli 2023. Omdat deze periode afliep voordat de beroepsprocedure zelfs maar was geregistreerd bij CAS, vond het CAS-panel het gepast om het dictum van de arbitrage-uitspraak zo snel mogelijk uit te vaardigen, samen met een uitgebreid persbericht.

Het CAS-panel beval ook de diskwalificatie van alle competitieresultaten die Halep had behaald vanaf 29 augustus 2022 (de datum van haar positieve monster) tot 7 oktober 2022, inclusief het verlies van medailles, titels, rankingpunten en prijzengeld. Daarom wordt het beroep van ITIA afgewezen en het beroep van Simona Halep gedeeltelijk toegewezen (haar verzoek om de schorsing met terugwerkende kracht te laten ingaan op 29 augustus 2022 wordt afgewezen)”, CAS heeft geoordeeld.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *