Aardbeving in Giulesti: Daniel Niculae, voorzitter van Rapid, werd opgepakt door gemaskerde mannen in een zaak van het opzetten van een criminele groepering

Aardbeving in Giulesti: Daniel Niculae, voorzitter van Rapid, werd opgepakt door gemaskerde mannen in een zaak van het opzetten van een criminele groepering

De actie van de wetsdienaren zou hebben plaatsgevonden op de ochtend van donderdag 14 maart 2024.

Daniel Niculae, de voorzitter van Club Rapid, werd door de gemaskerde mannen opgepakt in een zaak van het opzetten van een georganiseerde criminele groep, schrijft Prosport.

Wat de hoofdstedelijke politie zegt:

“Vandaag, 14 maart 2023, voeren de politieagenten van de Algemene Politie Directie van Boekarest – Gewelddadige Criminele Groepen Dienst 19 huiszoekingsbevelen en 28 arrestatiebevelen uit in Boekarest en de provincies Ilfov, Prahova en Iasi, in een strafzaak waarin onderzoek wordt gedaan naar de strafbare feiten van het opzetten van een georganiseerde criminele groep, vernieling door brandstichting, verstoring van de openbare orde door geweld tegen eigendommen, alle handelingen met pyrotechnische artikelen zonder recht, zoals bepaald in artikel 37 lit. a van Wet 126/1995.

De betrokken personen zullen worden meegenomen voor verhoor, op basis van arrestatiebevelen die ten uitvoer zullen worden gelegd, met het oog op het nemen van de nodige juridische maatregelen.

Het onderzoek wordt voortgezet door het Openbaar Ministerie van de rechtbank van Boekarest, samen met de dienst Gewelddadige Criminele Groepen, met betrekking tot het plegen van de strafbare feiten van het opzetten van een georganiseerde criminele groep, vernieling door brandstichting en verstoring van de openbare orde en rust.

De actie wordt ondersteund door de politie-inspectie van het district Iasi en door interventieteams van de algemene inspectie van de Roemeense gendarmerie en het algemene directoraat van gendarmes van Boekarest.

We willen erop wijzen dat een huiszoeking een fase is in het strafproces dat wordt gereguleerd door het Wetboek van Strafvordering, met als doel het verzamelen van bewijs dat nodig is om de zaak op te lossen, wat in geen geval het principe van het vermoeden van onschuld mag ondermijnen,” staat in een persbericht dat donderdag is uitgegeven door de hoofdstedelijke politie.

Wat zouden de redenen zijn voor de arrestatie van Daniel Niculae?

Het gaat over pyrotechnische materialen die door Rapid fans zijn ingebracht en het lijkt erop dat ze de hulp van Daniel Niculae zouden hebben gehad. Hij wordt al ongeveer een uur verhoord. De leider van Rapid’s galerij, Liviu Ungurean, is ook gehoord. Veel leden van de galerij zijn het doelwit. En het lijkt erop dat er verschillende vuurwapens en losse wapens zijn gevonden tijdens de huiszoekingen, volgens Digi24.

Dodelijke wapens gevonden bij huiszoeking

“Tijdens huiszoekingen werden verschillende pyrotechnische materialen, dodelijke vuurwapens, blanco wapens en geld ontdekt en in beslag genomen.

Tijdens de vervolging werd technische ondersteuning geboden door de I.G.P.R. – Special Operations Directorate.

Met betrekking tot de procedurele handelingen die in deze zaak zijn verricht, willen we erop wijzen dat we, wanneer de omstandigheden dat toelaten, meer details zullen geven,” zo staat te lezen in een persbericht dat donderdag is verstuurd door het Openbaar Ministerie in Boekarest.

Bronnen: De leider van de Rapid Gallery zou de initiatiefnemer van de criminele groep zijn.

Justitiële bronnen zeggen dat sinds september 2023 Ungurean Georgian-Liviu, bekend als “Bocciu”, de leider van de tribune van het Rapid Boekarest sportteam, samen met 3 andere personen een georganiseerde criminele groep heeft geïnitieerd en opgezet, waar 13 andere leden van de tribune zich bij aansloten, met als doel het plegen van de misdrijven verstoring van de openbare orde en rust, zoals bepaald in artikel 371 para. (2) van het Wetboek van Strafrecht en het produceren, experimenteren, bewerken, bezitten, vervoeren, gebruiken of andere handelingen verrichten met explosieve materialen, zonder daartoe gerechtigd te zijn, een handeling die is voorzien en strafbaar gesteld in artikel 31 van Wet 126/1995, bestaande in het feit dat hij tijdens de wedstrijden van de voetbalclub FC Rapid București de criminele activiteit van het bezit, het vervoer, het binnenbrengen en het gebruik van pyrotechnische materialen in de gebouwen van voetbalstadions coördineerde met als doel het vernielen van eigendommen en het oppervlak van het speelveld, door er pyrotechnische artikelen op te gooien.

De leden van de georganiseerde criminele groep kregen ook steun van werknemers van de Rapid Bucharest Sports Club en andere supporters uit andere steden (Ploiesti, Iasi), die hen hielpen om pyrotechnische artikelen binnen te brengen en te verstoppen in de stadions waar het team van FC Rapid Bucharest voetbalwedstrijden zou spelen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *