Wat zegt Dan Sucu na het Rapid-schandaal? “We zijn een verenigde groep, geen criminele groep”.

Wat zegt Dan Sucu na het Rapid-schandaal? “We zijn een verenigde groep, geen criminele groep”.

Dan Șucu, de financier van Rapid, heeft ook zijn mening gegeven over de 17 arrestaties bij Rapid, waaronder die van voorzitter Daniel Niculae.

De voorzitter van voetbalclub FC Rapid, Daniel Niculae, werd donderdag samen met anderen meegenomen naar een hoorzitting in een zaak over het inbrengen van pyrotechnische materialen bij voetbalwedstrijden.

De reactie van Dan Șucu na het Rapid-schandaal! “We zijn een verenigde groep, geen criminele groep”

Onderzoekers vonden pyrotechnische materialen, dodelijke vuurwapens en losse wapens in de huizen van Rapid’s aanhangers.na huiszoekingen op donderdag op 19 locaties in Boekarest en de districten Ilfov, Prahova en Iasi.

Daniel Niculae is naar verluidt een verdachte in de zaak, zeggen justitiële bronnen.

“Je moeder, Christus! Waarom zou dit het moeilijkste moment zijn sinds ik voetbal? Het moeilijkste moment voor mij was nadat ik twee eigen doelpunten had tegen Petrolul. Ik was toen echt verbaasd. Hoe kon ik wat er in dit stadion gebeurde vergelijken met wat er een week geleden in het stadion van Arcul de Triumf gebeurde? Hoe kun je die twee dingen met elkaar vergelijken? Ik vind het heel moeilijk. Het is waar dat het illegaal is.

Als het illegaal is, moet het stoppen, maar fakkels op de tribune kan ik op dit moment moeilijk als crimineel zien of als iets dat tot gevangenisstraf zou moeten leiden. Ik heb wedstrijden op tv gezien waar pyrotechniek n keer meer wordt gebruikt dan hier en dat wordt niet gecriminaliseerd.

Op dit moment, ja, zijn ze wettelijk strafbaar en ze moeten stoppen, zonder twijfel. Maar dat we dit op een contodente manier kunnen doen door onze eigen galerij te confronteren, daar twijfel ik aan.

We wachten met het grootste plezier op onze fans bij de wedstrijd tegen Farul en ik vertel ze dat ze in de grootste veiligheid zijn in het stadion van Giulești,” zei Șucu.

Volgens Dan Șucu is het aansteken van fakkels op de tribunes minder ernstig dan gevechten tussen supporters, verwijzend naar incidenten tussen fans van Dinamo, UTA Arad en CSA Steaua.

“Iemand kwam en gooide modder op de jurk van de bruid”.

“Ik werd vanochtend wakker door een telefoontje van mijn advocaat, een strafrechtadvocaat, die me vertelde dat de clubvoorzitter naar een politiebureau was gegaan voor een verhoor. Het is automatisch iets buiten wat je dagelijks gewend bent, maar in het voetbal ben je veel gewend. Nu hebben we aanvullende informatie, maar tot nu toe hebben we heel weinig gezien van alle gegevens die in het dossier staan. We hebben alleen het deel gezien dat tot op zekere hoogte met Daniel te maken had.

Om als principe te spreken, respect voor de wet is essentieel, verplicht, maar ik zou een groot verschil willen maken tussen geweld, gevechten, vernielingen op de grond en enkele aangestoken fakkels. Het is niet erg prettig wat er vandaag is gebeurd, maar tegelijkertijd begint er een nieuwe competitie…

Rapid heeft de afgelopen 15 jaar niet serieus meegedaan aan zo’n competitie en ik hoop dat ze een verenigde, niet-criminele groep zullen vormen om op te treden. Voor mij was zaterdag de beste voetbalavond ooit (4-0 overwinning op FCSB, noot van de redactie), maar kijk, donderdag is niet zo goed meer. Hopelijk wordt vrijdag net zo leuk.

Vandaag had ik het gevoel dat zaterdag een mooie bruiloft was, met goede mensen en aan het einde van de bruiloft kwam er iemand die modder gooide op de jurk van de bruid”, concludeerde Dan Șucu.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *