FCSB, 7 punten voorsprong op de achtervolgers in de Superliga! Hoe ziet de stand eruit

FCSB versloeg zondagavond thuis Sepsi OSK met 2-1 (2-1) in een wedstrijd van de eerste fase van de Superliga play-off.

De gastheren scoorden via Florinel Coman (11e minuut), maar hij beging ook een overtreding in zijn eigen strafschopgebied op Gabriel Debeljuh, die door de Kroatische spits werd omgezet (25e minuut). Alexandru Băluță zorgde voor de eindstand (41e minuut).

FCSB leidt met 35 punten, zeven punten achter de ploegen Universitatea Craiova en Rapid die op de tweede en derde plaats staan. Sepsi staat op de laatste plaats in de play-off, zesde met 22 punten.

“Het zijn maar drie punten meer, we moeten nederig blijven en ik heb gezien dat de spelers zo zijn. We hebben nog niets bereikt. We moeten werken tot het einde. We hebben niet veel nagedacht over de wedstrijd tegen Rapid, daar konden we toch niets aan doen. We dachten alleen aan hoe we de volgende wedstrijd konden winnen en dat is gelukt. We hebben tijd om wat te rusten en vanaf volgende week gaan we weer aan de slag. We hebben nog niets bereikt.

Ik zeg altijd dat zelfs als we vandaag niet hebben gewonnen, er nog steeds wedstrijden zijn. We gaan verder. Ik denk dat als je naar de wedstrijd kijkt, de tegenstander niet veel ruimte kreeg, het was alleen toen wij wat fouten maakten. We hebben die veranderingen in de rust doorgevoerd, maar we hebben gewonnen, dat is het belangrijkste.

Alle teams zijn gevaarlijk. Craiova University kwam ook dichtbij. Alles kan van week tot week veranderen, omdat de verschillen tussen de teams klein zijn. We moeten geconcentreerd blijven in elke wedstrijd.

Hartelijk dank aan de fans. We zeiden dat we ze nodig hadden en ze kwamen om de spelers te steunen.” Elias Charalambous zei na de overwinning op Sepsi.

Dit is het maximale wat we uit de wedstrijd tegen FCSB konden halen. We hebben alles gegeven. We hebben ook nog een speler thuis. De jonge spelers deden het goed en ik ben blij dat ze de kans kregen om in dit fantastische stadion te spelen. Het doel is de Conference League. We willen onze thuiswedstrijden winnen