Edi Iordănescu, aankondiging van de verlenging van zijn contract als bondscoach van Roemenië

Edi Iordănescu, aankondiging van de verlenging van zijn contract als bondscoach van Roemenië

Roemenië speelt in maart twee vriendschappelijke wedstrijden, tegen Noord-Ierland en Colombia, in de aanloop naar het Europees Kampioenschap, en coach Edi Iordănescu heeft gesproken over zijn toekomst op de “driekleurige” bank.

Roemenië ontmoet Noord-Ierland op vrijdag 22 maart in de Arena Națională en Colombia op dinsdag 26 maart in het Civitas Metropolitano in Madrid.

Het huidige contract loopt tot het einde van EURO 2024, maar Iodănescu zei dat hij nog niet denkt aan een verlenging. Maar er zal een beslissing worden genomen voor het eindtoernooi in Duitsland.

Edi Iordănescu kondigt contractverlenging aan voor bondscoach Roemenië

“Ik heb op deze periode gewacht, ik miste het contact met de jongens. Ik had nog een actie gewild, maar dit is de kalender. We hebben een proces dat tweeënhalf jaar geleden begon, we hebben nog stappen te gaan. Voor mij persoonlijk is de contractverlenging geen prioriteit. Na deze actie zullen we waarschijnlijk een discussie hebben met de voorzitter van de federatie. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik verzeker je dat het nationale team, Roemenië, altijd prioriteit heeft in mijn gedachten.

We zullen zien wat de federatie denkt, maar ik weet niet hoe de federatie continuïteit ziet. Ik ben een coach die verantwoordelijkheid neemt, maar ik moet weten wat de verwachtingen zijn. Het zou raadzaam zijn om voor het laatste toernooi een antwoord te hebben, maar we zullen zien.

Ik heb bedankt voor alles wat ik tot nu toe aangeboden heb gekregen, ik voelde het vertrouwen van de bond, ook al was er rondom het team spanning, binnen was er totale focus. Mijn contract is op dit moment het minst belangrijk, het belangrijkste is om door te gaan met ons werk en wat de jongens zullen doen als ze tot mei terugkeren naar hun clubs. Er ligt veel werk in het verschiet,” zei Edi Iordănescu op een persconferentie.

  • Groep E: België, Roemenië, Slowakije, Play-off B (Bosnië vs Oekraïne / Israël vs IJsland)

Roemenië’s wedstrijden op Euro 2024

Roemenië vs Play-off B (17 juni, München, 16:00)

België vs Roemenië (22 juni, Keulen, 22:00)

Slowakije vs Roemenië (26 juni, Frankfurt, 19:00)


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *