Florinel Coman, de meest waardevolle speler in het Roemeens kampioenschap! Aan de “parel” van FCSB hangt een prijskaartje van een miljoen euro

Florinel Coman, de meest waardevolle speler in het Roemeens kampioenschap! Aan de “parel” van FCSB hangt een prijskaartje van een miljoen euro

Florinel Coman, topscorer van de Super League met 15 doelpunten, wordt beschouwd als de meest waardevolle speler in de competitie. Het voetbalobservatorium van CIES, het internationale centrum voor sportstudies, schatte hem op 6,6 miljoen euro.

Top drie voetballers in de binnenlandse competitie: Florinel Coman, €6,6 miljoen, Darius Olaru, middenvelder – dit seizoen goed voor 14 doelpunten – €6,4 miljoen en keeper Ștefan Târnovanu, €5,2 miljoen. Alle drie spelen ze voor FCSB.

In deze ranglijst, in de top tien, staan ook spelers van Rapid, Farul Constanta of Universitatea Craiova.

Florinel Coman, de meest waardevolle speler in het Roemeens kampioenschap! De “parel” van FCSB heeft een prijskaartje van een miljoen euro

Het voetbalobservatorium van CIES, het internationale centrum voor sportstudies, heeft de topranglijst samengesteld op basis van een statistisch model dat is afgeleid van verschillen in meer dan 80 procent van de transfersommen die de afgelopen tien jaar zijn betaald.

Top 10 spelers in de nationale competitie:

1. Florinel Coman (FCSB, spits) €6,6 miljoen
2. Darius Olaru (FCSB, middenvelder) 6,4 miljoen
3. Ștefan Târnovanu (FCSB, doelman) 5,2 miljoen
4. Andrei Borza (Rapid București, doelman) 5,2 miljoen
5. Constantin Grameni (Farul Constanta, middenvelder) 4,8 miljoen
6. Louis Munteanu (Farul Constanta, spits) 4,7 miljoen
7. Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova, spits) 4,4 miljoen
8. Andrei Ivan (Universitatea Craiova, spits) 4,3 miljoen
9. Octavian Popescu (FCSB, spits) 3,9 miljoen
10. Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, verdediger) 3 miljoen

  • Naast de top 5 (kampioenschappen in Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) bezet Portugal de bovenste drie plaatsen: verdediger Antonio Silva (Benfica) – €114,7 miljoen, middenvelder Joao Neves (Benfica) – €95,5 miljoen, verdediger Goncalo Inacio (Sporting Lissabon) – €87,4 miljoen.
  • In de Serie B staat Dennis Man, de Roemeen van Parma, op de negende plaats met €6 miljoen.
  • Rakow Czestochowa verdediger Bogdan Racovitsan staat tiende in Polen – €2,7 miljoen.

FCSB leidt na de eerste fase van de play-off met 35 punten, tweede is Universitatea Craiova met 28 punten en Rapid is derde, gelijk op punten met de ploeg uit Olte.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *