De Roemeen die met een buggy in de rallycross rijdt! Hij “verslaat” de Formule 1 KAMPIOENEN

De Roemeen die met een buggy in de rallycross rijdt! Hij “verslaat” de Formule 1 KAMPIOENEN

Velen zouden zeggen dat Iulian Rîndașu de sterren van de Formule 1, Verstappen, Hamilton of Leclerc, “verrot slaat”. De Roemeense coureur is de enige eigenaar van een fabrieksbuggy die het Rallycross-circuit op gaat.

Op elk rallycross-podium onderscheidt één auto zich van alle anderen! Dit is een spectaculaire buggy, de enige in dit kampioenschap. Hij wordt bestuurd door Iulian Rîndașu, die in 2016 zijn intrede deed in de autosport.

“Dit speeltje en de achterwielaangedreven Baggy in het algemeen is een spectaculair autootje. De kleine auto is fabrieksmatig gemaakt, het is niet zoals een fabrieksauto,” zei Iulian Rîndașu, een coureur in het Rallycross Kampioenschap.

De Roemeen die met een buggy in de rallycross rijdt

Sinds hij met motorsport is begonnen, heeft de coureur twee buggy’s gewisseld. Met de eerste wilde hij zijn grenzen verleggen.

“Met de eerste auto heb ik een beetje mijn grenzen verlegd. Het was een recreatiebuggy met een 500 cc ATV-motor en ik ging voor de 1600-klasse,” zei hij.

Tijdens een kampioenschap kreeg hij een ernstig ongeluk met zijn linkerarm en de breuk was lang en hard: “Ik verlegde mijn grenzen een beetje en hij werd boos op me en sloeg me een beetje in het rond en ik moest op de stang zitten, ik werd geopereerd. Ik zat 2017 op de balk, ik gaf mezelf 2018, 2019 opnieuw geopereerd verwijderde pads en ga zo maar door.”

De piloot vertelt geamuseerd hoe hij reageerde toen hij omrolde. “Op dat moment weet je dat je helemaal niets voelt, ik lag ondersteboven en ik probeerde met de toeschouwers om hem op de wielen te krijgen en te gaan. Toen merkte ik dat mijn hand een beetje speelde”, voegde Iulian Rîndașu eraan toe.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *