Dinamo, nieuw STADIUM! De regering heeft haar goedkeuring gegeven voor de nieuwe arena in “Stefan cel Mare”. Hoeveel kost het en wat is de capaciteit?

Dinamo, nieuw STADIUM! De regering heeft haar goedkeuring gegeven voor de nieuwe arena in “Stefan cel Mare”. Hoeveel kost het en wat is de capaciteit?

De Roemeense regering heeft de bouw van een nieuw stadion bij Dinamo goedgekeurd. De arena zal een capaciteit hebben van 25.059 zitplaatsen en zal ongeveer €171 miljoen kosten.

In “Ștefan cel Mare” komt ook een tentoonstellingsruimte en een helikopterplatform dat SMURD zal bedienen – met toegang tot het Floreasca noodhospitaal.

Het stadion van Dinamo zou worden herbouwd om wedstrijden te organiseren op het Europees Kampioenschap van 2020, maar het werk kon niet worden gedaan vanwege geschillen met het bedrijf van de voormalige aandeelhouder van de rood-witten, Nicolae Badea.

Dinamo, nieuw stadion! De regering heeft haar goedkeuring gegeven voor de nieuwe arena in “Ștefan cel Mare”. Hoeveel kost het en wat is de capaciteit?

Het stadion wordt gebouwd op de plaats van de voormalige arena, hoewel er in voorgaande jaren sprake van was om het aan de achterkant van het complex te bouwen, op de plaats van de voormalige velodroom.

“Sportclub Dinamo Boekarest krijgt een moderne multifunctionele arena. Op voorstel van het Ministerie van Ontwikkeling, Openbare Werken en Bestuur (MDLPA) heeft de Roemeense regering tijdens de vergadering van vandaag de technisch-economische indicatoren goedgekeurd voor de bouw van een multifunctionele arena, waarvan de #Dinamo Bucharest Sports Club de begunstigde zal zijn. Naast het stadion zal het project beschikken over aanvullende sportfaciliteiten (boks-, gewichthef-, judo-, worstel-, gymnastiek-, fitness- en schermzalen met drie ringen), kleedkamers en bijbehorende ruimten voor personeel, trainingskampen, toeschouwers, media, tv-uitzendingen, opslag- en andere technische ruimten voor onderhoud van gebouwen, sanitaire voorzieningen en faciliteiten voor mensen met een motorische handicap,” aldus het ministerie van Ontwikkeling, Openbare Werken en Bestuur op haar Facebook-pagina.

De bron specificeert verder:

    • “De arena van het stadion zal 25.059 zitplaatsen hebben en de afmetingen van het stadion zullen voldoen aan de toepasselijke eisen van de #UEFA accreditatieregeling voor niveau 4, inclusief het voldoen aan de hogere eisen van deze standaard.”
    • De totale waarde van de investering is ongeveer 171 miljoen euro.
    • “De totale ontwikkelde oppervlakte van de arena is 66.716 m², de uitvoeringsperiode is 25 maanden en de totale investeringswaarde wordt geschat op 854.573.000 lei (827.893.000 lei, gefinancierd door MDLPA via het nationale programma voor de bouw van openbaar of sociaal belang dat wordt beheerd door de Nationale Investeringsmaatschappij, en 26.680.000 lei, gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, via de Dinamo Boekarest Sportclub).”

foto: Facebook.com/csdinamo


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *