David Popovici, overdreven claims bij de Olympische Spelen in Parijs?! Wat de wereldkampioen zwemmen het Olympisch Comité vroeg

David Popovici, overdreven claims bij de Olympische Spelen in Parijs?! Wat de wereldkampioen zwemmen het Olympisch Comité vroeg

David Popovici, de voormalige wereldkampioen en Europees kampioen zwemmen 2022 op de 100 en 200 meter vrije slag bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Parijs.

Naast de intensieve training bereidt de kampioen zich (ongetwijfeld samen met zijn ouders en coach) tot in detail voor op de Olympische Spelen.

Onlangs ontving de COSR een ongebruikelijk verzoek van de kampioen. Volgens informatie gepubliceerd door sportpesurse.ro, wil David Popovici zijn staf aanvullen met een privé beveiligingscel voor de duur van het evenement in Parijs. Bovendien wil de atleet niet in het Olympisch dorp verblijven.

Camelia Potec, hoofd van de zwemfederatie en vice-voorzitter van COSR, zegt dat ze “het gaat om een verzoek van ouders”.

Het ongebruikelijke verzoek stond op de agenda van de laatste vergadering van het Uitvoerend Comité van COSR begin maart.

“Er is nota genomen van het verzoek van de Roemeense zwem- en moderne vijfkampfederatie om beveiligers tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024”is de samenvattende verklaring in het ECx-verslag, dat op het officiële COSR-portaal is geplaatst.

Volgens de eerder geciteerde publicatie hebben bronnen binnen de instelling in detail uitgelegd wat er in het rapport staat: “Dit is een verzoek betreffende David Popovici. Voorlopig is het onderwerp alleen als zodanig geregistreerd. Een duidelijke beslissing wordt binnenkort verwacht. Maar dit is een situatie die het COSR nog nooit is tegengekomen. Het team van lijfwachten moet worden opgenomen in de officiële delegatie. En functioneren als een mini-bewakingshub, gekoppeld aan het enorme Olympische veiligheidsapparaat. Bovendien gaat het om de kosten.”.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *