Novak Djokovici, punt 10! Ongelooflijk record voor de Serviër die opnieuw wint op de Australian Open

Novak Djokovici, punt 10! Ongelooflijk record voor de Serviër die opnieuw wint op de Australian Open

De Serviër Novak Djokovici heeft zondag in de Rod Laver Arena voor de tiende keer de Australian Open gewonnen door Stefanos Tsitsipas te verslaan.

Met dit resultaat evenaarde hij de Spanjaard Rafael Nadal voor de meeste Grand Slam titels: 22.

Djokovici, als nummer 4 geplaatst en nummer 5 van de wereld, won met 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5) van Tsitsipas, de nummer 4 en nummer 3 van de wereld. De wedstrijd duurde 176 minuten.

Na dit resultaat, Djokovici is vanaf maandag de nummer één van de wereld…en Tsitsipas schuift op naar de derde plaats. De Spanjaard Carlos Alcaraz, die niet in staat was om de Australian Open door een blessure, zakt naar de 2e plaats.

Novak Djokovici, een 10! Ongelooflijk record voor de Serviër die opnieuw wint op de Australian Open

Een jaar na zijn verbanning uit Australië is Novak Djokovic sterker terug in Melbourne! “Nole” leverde een ongekende prestatie en plaatste zich voor de 10e keer in zijn carrière voor de finale van de Australian Open na 7-5, 6-1, 6-2 tegen Tommy Paul (VS, 35 ATP), maar de Serviër zal de ultieme test geven in de bekerwedstrijd tegen Stefanos Tsitsipas.

De Griekse Tsitsipas versloeg Karen Khachanov (Rusland, 20 ATP) met 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 in de halve finales en lijkt gemotiveerder dan ooit om een Grand Slam-titel te winnen. Het wordt een herhaling van de Roland Garros-finale van 2021, die de Serviër dramatisch won met 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *