Stefan Radu kondigde zijn afscheid van het voetbal aan: ‘Ik neem afscheid’! Het was een mooie droom”

Stefan Radu kondigde zijn afscheid van het voetbal aan: ‘Ik neem afscheid’! Het was een mooie droom”

Stefan Radu, 36, stopt met voetbal. Hij speelde sinds 2008 voor Lazio en heeft aangekondigd dat het seizoen 2022-2023 zijn laatste is als speler.

Radu speelde al 15 jaar voor de Italiaanse ploeg en kwam voor 4,75 miljoen euro over van Dinamo.

De fullback speelde 14 keer voor de Roemeense nationale ploeg.

Ștefan Radu kondigde zijn afscheid van het voetbal aan: “Ik zeg ‘vaarwel’! Het was een mooie droom”

Ștefan Radu maakte zijn debuut voor Lazio op 30 januari 2008. Hij scoorde tien keer voor Roma en gaf 24 assists.

Hij won drie keer de Italiaanse beker en drie keer de Supercup in een Lazio shirt.

“Het is vele jaren geleden, ik weet niet eens hoe. Ik heb wat spijt, dat is normaal, maar de goede momenten wegen zwaarder dan de slechte. Eind vorig jaar besloot ik dat dit mijn laatste seizoen zou zijn. Ik kan bevestigen, na een paar maanden, dat het tijd is om afscheid te nemen van het voetbal. Ik hoop dat Lazio de komende jaren meer bevredigende momenten kan beleven, dat is het belangrijkste,” zei Ștefan Radu voor Cittaceleste.it.

De Roemeen, bijgenaamd “Il Boss” door de Lazio fans, voegde eraan toe: “Ik had nooit gedacht dat ik zo lang zou blijven, het was een mooie droom. Ik was een kind op mijn eerste ervaring weg van huis, ik kwam alleen met een koffer. Het krediet voor deze groei gaat naar de club. Lazio heeft altijd aan de top gestaan en heeft elk jaar geprobeerd zich te verbeteren. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om in dit shirt te winnen en de speler te worden met de meeste optredens in de geschiedenis van deze prachtige club. Ik hoop dat Milinkovic op een dag mijn record verslaat, zeg ik hem altijd, het zal voor iedereen een mooi moment zijn. De toekomst? Ik heb nog niet besloten, het seizoen is nog lang en mijn prioriteit is om gefocust te blijven op het team en goede resultaten te boeken tot het einde van het kampioenschap.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *