Moorddadige aanval in de wedstrijd Dinamo – Poli Iasi, 1-0. Josue Homawoo stuurde Luca Mihai naar het ziekenhuis. De politie werd ingelicht

Moorddadige aanval in de wedstrijd Dinamo – Poli Iasi, 1-0. Josue Homawoo stuurde Luca Mihai naar het ziekenhuis. De politie werd ingelicht

Dinamo – Poli Iasi, 1-0, beleefde een ijzingwekkend moment toen Josue Homawoo contact maakte met Luca Mihai. De Dinamo speler raakte hem in het hoofdgebied en de 20-jarige middenvelder bleef op de grasmat liggen en werd per ambulance van het veld gehaald.

Luca Mihai werd met spoed naar het Elias ziekenhuis in Boekarest gebracht en artsen immobiliseerden zijn nek en legden hem een zuurstofmasker op.

De voetballer van Poli Iasi kon niet horen, er kwam bloed uit zijn oor en er ontstond een hematoom.

Moorddadige aanval in de wedstrijd Dinamo – Poli Iasi, 1-0. Josue Homawoo stuurde Luca Mihai naar het ziekenhuis.

Hij is in het ziekenhuis opgenomen en onder observatie gehouden, en zijn toestand is zorgwekkend. Hij heeft meerdere eerstegraads schedelbreuken in het oorgebied, een kapot trommelvlies, geheugenverlies en diepe slaperigheid.

Josue Homawoo werd niet van het veld gestuurd omdat Ovidiu Hațegan alleen een gele kaart gaf in de Superleague play-out wedstrijd.

“Meerdere eerstegraads schedelfracturen in het oorgebied, gebroken trommelvlies, geheugenverlies en diepe slaperigheid. Ze wachten op de interpretatie van de tweede CT-scan, maar de artsen zeiden dat ze de onderzoeksinstanties op de hoogte moeten stellen, zoals in het geval van een gebeurtenis met een geweldsdelict. We zijn bij Elias, we wachten op de tweede CT-scan,” zei Cătălin Sărmășan, de agent van de speler, volgens Fanatik.

“Ik schrok me dood, zijn hoofd was alsof iemand hem had neergeschoten. Het is ongelooflijk! Luca raakt de bal en de Dinamo speler komt recht in. Ik vind het moeilijk te reproduceren!” zei Mihai Bordeianu, speler van Poli Iasi.

Hațegan had Josue Homawoo van het veld moeten sturen

Marius Avram, een voormalig groot scheidsrechter, zei dat Ovidiu Hațegan Josue Homawoo had moeten uitschakelen. “In dit stadium hebben we alle criteria voor een rode kaart: intensiteit, het in gevaar brengen van de fysieke integriteit door de tegenstander met het hoofd te raken, de kracht waarmee de aanval plaatsvindt, de ernstige gevolgen van de overtreding… Een beslissing die moeilijk te begrijpen is en uit te leggen waarom Ovidiu (n.r. Hațegan) slechts een gele kaart gaf. Zo’n overtreding zou stevig bestraft moeten worden met een rode kaart”, aldus Marius Avram volgens ProSport.

foto: ProSport


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *