Dan Petrescu keert terug naar CFR Cluj! Aankondiging Nelu Varga: “Hij is de beste coach in Roemenië”

Dan Petrescu keert terug naar CFR Cluj! Aankondiging Nelu Varga: “Hij is de beste coach in Roemenië”

Dan Petrescu zal CFR Cluj vanaf de zomer weer coachen. “Bursucu” heeft al drie periodes bij de ploeg uit Cluj op de bank gezeten: juni 2017 – juni 2018 (37 wedstrijden), maart 2019 – november 2020 (84 wedstrijden), augustus 2021 – juli 2023 (102 wedstrijden).

De coach heeft bijgedragen aan vijf titels voor CFR Cluj.

De 56-jarige coach heeft een contract getekend bij de ploeg uit Gruia voor de komende drie seizoenen in de Superliga.

Dan Petrescu keert terug naar CFR Cluj! Aankondiging Nelu Varga: “Hij is de beste coach in Roemenië”.

In de laatste fases van deze Superleague play-off wordt CFR Cluj gecoacht door interim-coaches Ovidiu Hoban en Francisc Dican.

“We hebben de onderhandelingen afgerond! Dan Petrescu komt vanaf de zomer. Ik kan het salaris niet zeggen, maar het zal het hoogste zijn in Roemenië. Dat is normaal. Hij is de beste coach in Roemenië. Ik was niet eens bang dat hij niet zou accepteren. Dan is thuis in Cluj en CFR. Ik ben niet voor de 2e of 3e plaats. Daar ben ik nooit tevreden mee geweest. Als ik Dan Petrescu meeneem, wat betekent dat dan? Dat ik de 1e plaats wil. Ik maak een titelteam van hem”, zei Nelu Varga volgens ProSport.

Dan Petrescu heeft gecoacht in China, Polen, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Turkije en Zuid-Korea.

“Het is goed als mensen over je praten. Ik ben geen robot die nu meteen naar een team gaat. Ik heb een pauze nodig en dat is normaal. Ik heb niet veel wedstrijden van Roemenië gezien, ik weet niet echt meer wat er is, behalve de uitslagen. Ik heb geen wedstrijden meer gekeken, omdat ik nergens anders tijd voor had. Niemand heeft me tot nu toe gebeld, behalve de eigenaar van CFR. Maar niet alleen nu. Want we hebben een heel goede relatie,” zei Dan Petrescu over zijn terugkeer naar het land, nadat hij afscheid had genomen van Jeonbuk Hyundai Motors, het team dat hij sinds juni 2023 coachte.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *