Licht geeft stem aan hoop

Licht geeft stem aan hoop

Luz Casal heeft deze vrijdag een nummer uitgebracht met de titel “Hallo, hoe gaat het”, wat zijn eerste niet-gepubliceerde nummer in vijf jaar is en de preview van wat zijn volgende studioalbum zal worden, gedefinieerd als “het meest autobiografische” uit zijn carrière.

Gekwalificeerd als “een lied vol hoop en optimisme in een moeilijke tijd”, Het is het eerste bekende van wat zijn vijftiende studioalbum zal worden, het album dat qua nieuwe composities het overneemt van “Que corra el aire” (2018).

het liedje was samengesteld uit de gesprekken die de Galicische kunstenaar tijdens de pandemie telefonisch voerde met duizenden vreemden aan wie hij ’troost of gezelschap’ wilde bieden.

Meer recent publiceerde Casal (Boimorto, A Coruña, 1958) “Solo una noche” (2022), zijn eerste live-album, opgenomen tijdens het concert dat hij in de zomer van 2021 aanbood op de Plaza del Obradoiro in de stad Santiago de Compostela samen met de Royal Philharmonic van Galicië.

Zijn nieuwe werk, waarvan de titel nog niet bekend is gemaakt, Die komt ergens in maart uit. na de opname in de studio’s van La Casa Murada, in Banyeres del Penedès (Tarragona), met de productie van Paco Salazar, Paco Trinidad en Casal zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *