Rick Rubin: “McCartney is de beste van alle bassisten”

Rick Rubin: “McCartney is de beste van alle bassisten”

In gesprek met de mojo tijdschriftzei de gerenommeerde muziekproducent dat hij dacht dat de exbeatle de beste bassist aller tijden was en zo hij was verrast door de “eenvoudigere” benadering die hij hanteert bij het schrijven van liedjes.

“Ik dacht erover na hoe alles wat ik heb gezien, gerelateerd aan de Beatles, gaat over songwriting of Beatlemania,” vertelde Rubin aan het tijdschrift. “Paul McCartney de bassist, of Paul McCartney de muzikant, want hij speelt alles, dat is een klein verhaaltje. Je ziet hem gewoon als Beatle Paul, maar naar mijn mening, hij is de beste van alle bassisten, hij is nummer één«.

“Wat me verbaasde, was toen hij aan de piano ging zitten en me begon te laten zien hoe ik een nummer moest schrijven. Hij zei: ‘Kijk, je zou het zo kunnen doen’, en wat hij me liet zien was het eenvoudigste, maar toen begon hij zijn vingers een beetje te bewegen en ineens werd het hoi Jude of laat maar zo. Door deze techniek te gebruiken die elk kind zou kunnen doen, verandert het in een van de beste nummers aller tijden.”.

Het opstellen van

Fotografie Getty Images

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *