Taxiapp Uber volgende slachtoffer van personeelstekorten in Verenigd Koninkrijk – spuiq.nl

Taxiapp Uber volgende slachtoffer van personeelstekorten in Verenigd Koninkrijk – spuiq.nl

Taxiapp Uber heeft in het Verenigd Koninkrijk te weinig chauffeurs.

Die zijn tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie, toen er nauwelijks gebruik kon worden gemaakt van taxi’s, overgestapt naar bijvoorbeeld een baan als maaltijd- of pakketbezorger. Ook verliest Uber chauffeurs aan concurrerende taxidiensten zoals Bolt, die minder hoge kosten bij zijn chauffeurs in rekening brengt.

Nu in grote delen van het Verenigd Koninkrijk nauwelijks meer coronabeperkingen gelden, keert de vraag naar taxiritten terug. Volgens vakbond App Drivers & Couriers Union is tot bijna de helft van de Uber-chauffeurs in de afgelopen achttien maanden overgestapt naar een andere baan. Dat merken gebruikers van Uber-taxi’s, want hun wachttijden zijn veel langer. Op sociale media zijn er dan ook de nodige klachten te lezen.

Volgens Uber-chauffeur Amar Ullah uit Glasgow zijn veel van de overgestapte chauffeurs niet van plan terug te keren. Ze zeggen minder tijd kwijt te zijn om hetzelfde salaris te verdienen. Bovendien hebben ze niet te maken met soms vervelende passagiers en hoeven ze geen extra verzekering af te sluiten omdat ze personen vervoeren.

Uber heeft niet alleen in het Verenigd Koninkrijk te maken met tekorten aan chauffeurs. In april maakte het bedrijf al bekend 250 miljoen dollar (zo’n 212 miljoen euro) uit te trekken om Amerikaanse chauffeurs aan zich te binden. Dat wilde Uber doen door bonussen en andere voordelen te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *