Nintendo Switch zal na Zelda dit jaar niet veel games hebben en daarom niet op E3 staan, zegt IGN

Nintendo Switch zal na Zelda dit jaar niet veel games hebben en daarom niet op E3 staan, zegt IGN

Het nieuws gisteren dat Sony, Nintendo en Microsoft niet van plan zijn de E3 bij te wonen, werd gevolgd door een verklaring van de organisatoren, ESA, waarin werd bevestigd dat het evenement toch doorgaat, en dat zij veel belangrijke partners uit de industrie hebben.

In een artikel over het onderwerp legde IGN een van de redenen uit, naar verluidt, Nintendo is niet van plan aanwezig te zijn: hebben geen grote lanceringen gepland voor Switch voor de tweede helft van 2023 om het betalen voor hun ruimte te rechtvaardigen.

Terwijl Sony al lang niet meer aanwezig is op de E3, waren Microsoft en Nintendo vaste gasten op de showvloer in Los Angeles. En volgens IGN waren beiden van plan het evenement bij te wonen, maar trokken ze zich terug “om redenen die niets met het evenement zelf te maken hebben”.

IGN bevestigt VGC door te zeggen dat ze na Zelda niet veel games meer hebben op Switch

De verklaring van IGN komt uitdrukkelijk om een ander mediakanaal te bevestigen, VGC, dat zei dat Nintendo geen “grote first party games” meer heeft na The Legend of Zelda Tears of the Kingdom, dat op 12 mei, vlak voor de E3, uitkomt.

IGN bevestigt VGC door te zeggen dat “Nintendo koos ervoor het evenement niet bij te wonen vanwege een licht releaseschema in de tweede helft van het jaar dat hun ruimte niet rechtvaardigde.“.

Zonder twijfel is de volgende Zelda een van de meest verwachte spellen van het jaar, maar wat blijft er daarna over? Het enige wat bevestigd is, is Pikmin 4.

Er zijn geruchten over een nieuw 2D Mario-spel, en Metroid Prime 4 ligt nog in het verschiet, maar ofwel zijn ze niet groot genoeg om de E3, met alle parafernalia van dien, te rechtvaardigen, ofwel komen ze pas in 2024 uit….. wanneer we naar verwachting over de Switch 2 zullen horen.

In ieder geval kunnen Nintendo fans nieuws verwachten in een Nintendo Direct die er aan zit te komen: het kan volgende week al zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *