The Coalition heeft twee games in ontwikkeling geannuleerd en mikt op Gears 6 als volgend project, volgens Jeff Grubb.

The Coalition heeft twee games in ontwikkeling geannuleerd en mikt op Gears 6 als volgend project, volgens Jeff Grubb.

Er wordt veel verwacht van Xbox in de aanloop naar 2023, dat net begonnen is. Projecten zoals Starfield, Redfall, Minecraft Legends en Forza Motorsport 8. stralen, maar velen vragen zich af wat er gebeurt met Microsoft’s andere getalenteerde studio’s.

De Coalitie is het beste voorbeeld. Sinds de studio de teugels van Gears of War overnam, hebben we twee uitstekende hoofdgames gehad en een opmerkelijke spin-off, Gears Tactics.

Zonder verder te gaan, Gears 5 is nog steeds een van de technisch meest geavanceerde games, ondanks dat het in 2019 is uitgebracht. Wanneer zien we het zesde deel van deze action shooter saga? Het lijkt erop dat we moeten wachten…

De Coalitie werkt momenteel samen met Epic aan Unreal Engine 5.een grafische engine die dingen heel, heel ver zal brengen. Niet te vergeten het steunen van Undead Labs met State of Decay 3.

Wat is het volgende spel van The Coalition? Kijk uit naar het nieuwe rapport van Jeff Grubb, want een zesde Gears game ziet er steeds waarschijnlijker uit voor 2024, 2025 of zelfs 2026.

De coalitie gaat een nieuwe fase in

De afgelopen anderhalf jaar is gezegd dat Microsofts studio werkte aan twee kleinere spellenalvorens het project voor een nieuwe Gears of War met Unreal Engine 5 aan te pakken.

We hebben nooit iets concreets gehoord over deze twee titels. Eén ervan was experimenteel van aardzodat het team van The Coalition de eerste referenties naar de krachtige grafische engine van Epic Games krijgt.

Wat de andere betreft, wees alles op een nieuwe IP van de studio die een succesvolle saga voor Xbox zou kunnen worden. Tot slot nemen we afscheid van deze twee projecten.

Volgens informatie van Jeff Grubb, via Giant Bomb’s Game Mess Mornings podcast, De Coalitie heeft de twee kleinere projecten die zij in voorbereiding had, geannuleerd.Waarom?

Nou, voornamelijk om twee redenen. De eerste is dat, zoals het geval was met 343 Industries, de ontslagen bij Microsoft hebben The Coalition hard getroffen. en zijn personeel.

Aan de andere kant gelooft The Coalition dat ze al de nodige ervaring hebben met Unreal Engine 5 om een AAA-game als deze aan te pakken. de volgende Gears of War.

De Xbox-studio vindt het tijd om al zijn inspanningen te richten op Gears 6, wetende dat het bijna vier jaar geleden is sinds het laatste grote deel in de serie. Gears is immers al sinds de Xbox 360 dagen een metgezel van Halo en Forza.

Deze informatie is onbevestigd, dus neem het voorlopig niet klakkeloos aan. Wat zeker is, is dat op De Coalitie werkt aan een Gears die ons sprakeloos achterlaat, en de Xbox X Series X|S hardware tot het uiterste dwingt.

Naast deze komende Gears 6 en de exclusives van Xbox al genoemd, maar vergeet niet dat Senua’s Saga: Hellblade II, Fable, Avowed, State of Decay 3 of The Outer Worlds 2 ook onderweg zijn. Nogal wat jaren voor ons, is het niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *