It Takes Two heeft meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en Josef Fares kan het niet geloven.

It Takes Two heeft meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en Josef Fares kan het niet geloven.

Josef Fares viert vandaag feest. De regisseur van Hazelight Studios verwierf al populariteit met zijn games als Brothers: A Tale of Two Sons of A Way Out, gebaseerd op samenwerking tussen twee personages, waarvan de laatste nu exclusief in de co-op modus is.

Maar met It Takes Two hebben ze de hemel geraakt. Uitgebracht in maart 2021, hadden weinigen verwacht dat deze 3D-platformer (ook al vermengt hij vele andere genres) de impact zou hebben die hij heeft gehad, het winnen van de GOTY 2021 award bij de Game Awards..

Vandaag kondigde Hazelight Studios een nieuwe mijlpaal aan voor It Takes Two: het heeft al meer dan 10 miljoen exemplaren wereldwijd (onlangs uitgebracht op Nintendo Switch).

10 miljoen verkochte spellen betekent 20 miljoen spelers.

Het cijfer is torenhoog voor een spel van een kleine-middelgrote, eigenlijk indiestudio (hoewel het door EA is uitgegeven binnen zijn indiegameslabel in de geest, EA Originals).

Maar de belangrijkste statistiek is misschien wel dat Hazelight precies een jaar geleden bekendmaakte dat It Takes Two in het eerste jaar 5 miljoen exemplaren had verkocht. Dat betekent dat It Takes Two in 2022 ongeveer evenveel is verkocht als in 2021 (het jaar van release).

Het maakt bijna geen verschil wat de cijfers zijn: deze verhouding is de echte prestatie dat het spel van Hazelight geen modegril is, maar dat het aantrekkelijk blijft en in de loop van de maanden of jaren nieuwe kopers blijft aantrekken.

Bovendien, 10 miljoen verkochte exemplaren betekent, potentieel, 20 miljoen spelersomdat je alleen met een andere persoon kunt spelen (zij aan zij of online).

In feite wordt elk exemplaar geleverd met “een ander gratis spel” zodat de andere persoon het online kan spelen, dus de lijst van mensen die It Takes Two hebben gespeeld is enorm, veel meer dan Josef Fares of iemand anders bij de studio zich had kunnen voorstellen, zoals hij vertelde in Twitter.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten? Josef Fares zelf bevestigde dat zijn volgende spel zal nog beter zijn dan It Takes Two…en dat het alle spelers zal verrassen. En later komt er ook een verfilming.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *