Top 10 spellen die het meeste halen uit Steam Deck

Top 10 spellen die het meeste halen uit Steam Deck

Over een paar weken is het de eerste verjaardag van Steam Deck. Het is duidelijk dat het geen perfect systeem is en dat Valve een paar dingen moet bijschaven voor de opvolger, maar Steam Deck is met wraak op de markt gekomen.. Bovendien lijkt het erop dat het een blijvertje is.

Steam Deck ondersteunt momenteel meer dan 7000 games en er komen er bijna elke week een paar bij, waardoor een groot deel van je Steam-bibliotheek op de console kan draaien. Er zijn nog enkele pijnlijke uitzonderingen, zoals Destiny 2 en Fortnite.

Je weet hoe Valve’s verificatie systeem werkt. Het is mogelijk dat uw favoriete spel wel werkt op Steam Deck, maar het heeft misschien NIET de beste prestaties (of is niet 100% geverifieerd).

Dus, in dit verslag bevelen we 10 games aan die je absoluut moet spelen op Steam Deck. In werkelijkheid zijn er nog vele anderen, die wij aan het eind als eervolle vermeldingen opnoemen.

In dit geval zullen we het hebben over 10 AAA games die geweldig werken op Steam Deck.. Je zult ze niet op 60fps en 4K kunnen spelen, maar de prestaties zijn spectaculair gezien de specs en het formaat van Steam Deck.

Weet je niet zeker met welk spel je je Steam Deck moet beginnen? Maak je geen zorgen, Valve deelt de populairste games van de maand op Steam Deck, maar we laten je toch achter met 10 geweldige games die weten te knijpen en profiteren van de mogelijkheden van Valve’s hybride systeem.

10 spellen die de mogelijkheden van Steam Deck ten volle benutten:

Elden Ring

Het lijkt ongelooflijk dat Elden Ring, zo’n titanisch en enorm spel, perfect werkt op Steam Deck. Inderdaad, want FromSoftware en Valve hebben hun krachten gebundeld om deze open-wereld soul-achtige game als een handschoen op de hardware van het systeem te laten passen.

Verwacht geen wonderen (zoals spelen op 4K en 60fps), maar… Elden Ring draait op een solide 30fps op Steam Deck, en met wat gepruts is het dankzij de FSR mogelijk om boven de 40 te gaan, en met het scherm op 40Hz ziet het er geweldig uit. Het is een van de grote AAA games die 100% geverifieerd zijn op het systeem. En over het spel zelf valt weinig te zeggen, want we kijken naar de GOTY 2022.

Elden Ring beoordeling

Halo: De Master Chief Collectie

De beste compilatie van een legendarische FPS serie. Halo: The Master Chief Collection staat misschien niet vermeld als Steam Deck compatibel op de website van Valve, maar het werkt echt goed op het systeem. Dat gezegd hebbende, we hebben het uitsluitend over de campagnes van de saga..

Halo: The Master Chief Collection bevat alle door Bungie ontwikkelde Halo-games (van het origineel tot Halo 3 ODST en Halo Reach), en hoewel de multiplayer niet zo goed werkt op Steam Deck, is het altijd een genot om hun aangrijpende verhalen opnieuw te beleven… nu in handheld-modus.

Recensie Halo: The Master Chief Collection (Xbox)

Persona 5 Royal

Een van de grote verrassingen van 2022. Tot voor kort was Persona 5 Royal nog exclusief voor de PS4, maar Atlus ging helemaal los en bracht de game uit voor alle andere platformen. Ja, het is nu mogelijk om te genieten van een RPG-meesterwerk op Steam Deck, en het werkt als een charme.

Persona 5 Royal is een titanische JRPG, en je zult er honderden uren aan moeten besteden als je het volledig wilt spelen. Het is een van de 100% door Valve geverifieerde spellen, die op een zeer soepele 60fps draait op Steam Deck.Klaar om je sociale leven vaarwel te zeggen?

Persona 5 Royal Review

The Witcher 3: Wild Hunt

Veel Steam Deck-spelers noemen The Witcher 3 ”de ultieme draagbare ervaring”. En eerlijk gezegd zijn we niet verrast. We waren destijds al verkleumd toen we de uitstekende prestaties op de Nintendo Switch zagen, maar CD Projekt heeft het nog beter gemaakt met de sprong naar Steam Deck.

Vergeet niet dat The Witcher 3 ook twee uitbreidingen heeft (inbegrepen in de GOTY-editie) en updates blijft uitbrengen voor de nieuwe generatie (inclusief extra content uit de Netflix-serie of nieuwe wapens en knipogen). Ontdek het epische avontuur van Geralt en Ciri in dit meesterwerk van western role-playing.

The Witcher 3 Wild Hunt Next Gen Review

Final Fantasy VI Remake Intergrade

De beste (en meest complete) versie van Final Fantasy VII Remake mogelijk. Het origineel uit 2020 was misschien al een hoogvliegend visueel spektakel, maar Square Enix heeft zichzelf overtroffen met de Intergrade editie. Wist je dat het op Steam Deck bijna beter draait dan op de PC? Nee, ik maak geen grapje.

Uiteraard draait Final Fantasy VII Remake Intergrade op een lagere resolutie en frames (tussen 50-60), maar het voelt aan als een native game op Valve’s systeem. Niet alleen is het 100% geverifieerd, maar het avontuur van Cloud, Aeris, Tifa, Barret, Yuffie en co. kan net zo goed ”200% geverifieerd” zijn.

Final Fantasy VII Remake Intergrade Review (PC)

God of War

De 2018 GOTY is geen makkelijk beest om te temmen. Toen PlayStation God of War voor pc uitbracht, waren de meeste gamers het over twee dingen eens: één, het is een uitstekende port en twee, je hebt een echt krachtige grafische kaart nodig om het volledige potentieel te benutten. Hoe zit het dan met Steam Deck?

Als je het avontuur van Kratos en Atreus wilt herbeleven op 60fps, vertellen we je dat je zult moeten worstelen met verschillende extra instellingen op Steam Deck. Echter, dit wonder loopt zeer goed op 30 fps en is door en door plezierig.. Wij denken dat dat meer dan genoeg is om u te verleiden, nietwaar?

God of War Review (PC)

Metro Exodus

Metro Exodus is al bijna vier jaar uit, maar de shooter van 4A Games is nog steeds een van de technisch meest geavanceerde games die er zijn. Bovendien is het niet eenvoudig om het grafisch optimaal te laten draaien op een PC. Steam Deck weet echter hekserij te bedrijven met Metro Exodus.

Het is niet dat het bij 30 fps loopt als een schot, het is dat… Metro Exodus schakelt naadloos tussen 45 en 60 fps op Valve’s hybride systeem.. In sommige open gebieden kun je een paar druppels ervaren, maar je zult enorm genieten van deze uitstekende sci-fi/horror shooter. We verzekeren je.

Metro Exodus Volledige Editie Review

Uncharted: Legacy of Thieves Collectie

Het spelen van de Uncharted saga op Steam Deck is een schat. En als we het hebben over de laatste twee games van Naughty Dog’s IP, Uncharted 4 en Uncharted: The Lost Legacy, nog meer. Dat biedt de Uncharted: Legacy of Thieves compilatie, die perfect werkt op Deck.

Hoewel het hogere resoluties ondersteunt, raden wij u aan. spelen op de 800p instelling om tot 45 fps te krijgen.. Anders kunnen er op bepaalde momenten fps-dalingen optreden. Geniet van twee van de beste Uncharted (en zijn glorieuze graphics) in handheld modus. Nu dat is een schat…

Recensie Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PC)

Cyberpunk 2077

Een zeer vergelijkbaar geval met The Witcher 3 Wild Hunt. Het is moeilijk te geloven, maar na alle problemen die Cyberpunk 2077 had op PS4, Xbox One en zelfs PC (bij lancering), draait het nu als een schot in de roos op Steam Deck, een hardwaresysteem dat gelijkwaardig is aan Sony’s console.

Let wel, verwacht ook geen glorieuze prestaties bij 4K en 60fps. Cyberpunk 2077 is immers een enorme RPG die het beste van elke hardware vraagt. Op Steam Deck is het een “speelbare” titel volgens Valve, maar… de realiteit is dat het loopt met een constante 30 fps. en is door en door plezierig.

Herziening Cyberpunk 2077

Doom Eternal

We eindigen met een van de beste shooters die je kunt spelen. Doom Eternal was al een hels leuke ervaring op pc, maar met Steam Deck krijg je de extra bonus om het overal te spelen (zoals op Nintendo Switch, maar dan met een hogere grafische capaciteit). En het is 100% geverifieerd.

De beste deugd van Doom Eternal is optimalisatie. Het is mogelijk om de rotzooi uit Demons slaan met 60 fps op Steam Deckmaar met een iets hogere resolutie dan 900p. Je kunt het naar wens instellen, maar het valt niet te ontkennen dat de titel van id Software zeer, zeer goed loopt.

DOOM Eternal Review

Dit zijn natuurlijk niet de enige voorbeelden. Andere spellen die geweldig werken en die je moet uitproberen op Steam Deck zijn.Resident Evil 2 & 3 Remake, Marvel’s Spider-Man Remastered, Hades, Vampire Survivors, Neon White, Hollow Knight, Monster Hunter Rise, Death Stranding of The Elder Scrolls V Skyrim.

Nu heb je geen excuus meer: elk van deze spellen (die van de hoofdlijst of de eervolle vermeldingen) zal je veel plezier bezorgen met je Stoomdek. Maar wees voorzichtig met de batterij.

Als je thuis al een Steam Decken hebt, kun je die gemakkelijk met een dock op de TV aansluiten en als computer gebruiken. Als je er geen hebt, is het sinds een paar maanden veel gemakkelijker om er een te krijgen, aangezien de wachtlijsten zijn verdwenen. Plaats gewoon je bestelling op de website van Valve en binnen 1 of 2 weken heb je het thuis, zo simpel is het!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *