PS5 had in januari bijna 100% meer voorraad dan vorig jaar in het VK en dat heeft de verkoop van sommige games gestimuleerd.

PS5 had in januari bijna 100% meer voorraad dan vorig jaar in het VK en dat heeft de verkoop van sommige games gestimuleerd.

We kunnen zeggen dat de voorraadproblemen op de PS5 voorbij zijn. Er zijn nog een paar kinken uit te strijken (zoals beledigende bundels die over de 800 euro gaan), maar we hebben zeker nog nooit zoveel consoles in de winkels gezien sinds de lancering in november 2020.

Dit werd een paar maanden geleden bevestigd door Jim Ryan, zij het in verband met de Aziatische en Japanse markt. Wat zeker is, is dat PS5 heeft het aantal wereldwijd beschikbare eenheden verhoogd.

Het Verenigd Koninkrijk is een van de gebieden die het meest heeft geprofiteerd, met nieuwe PS5-eenheden die binnen enkele uren na de verkoop terugkwamen. Maar er is een verschil: is de voorraad liquide genoeg om de grote vraag te verlichten..

Hetzelfde kan gezegd worden van zijn videospelletjes. PS5 heeft tot nu toe meer dan 32,1 miljoen exemplaren verkocht (en is momenteel leider in Japan), maar houd een oogje op de 11 miljoen spellen die God of War Ragnarok heeft geplaatst..

De journalist Christopher Dring brengt ons hoogtepunten op PS5 en de commerciële situatie ervan in het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt een groots jaar te worden voor Sony PlayStation.

PS5 verkopen gaan door het dak

Aan het begin van dit artikel spraken we over het herstel van aandelen. En zo is het. PS5 was in januari bijna 100% overbevoorraad in het VK.. Het zal niemand verbazen dat dit de afgelopen weken merkbaar was in de verkoopcijfers.

Volgens Christopher Dring’s informatie, De verkoop van PS5 steeg met bijna 98% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar (januari 2022).wat uitstekend nieuws is.

Deze duidelijke stijging van de verkoop leidde ertoe dat PS5-games meer verkochten dan ooit tevoren. Zonder verder te gaan, bovenaan de top 10 vinden we een Sony PlayStation exclusive.

Het is God of War Ragnarokhet epische vervolg op Kratos en Atreus, dat naar de tweede plaats in de Britse ranglijst is geslopen. Alles wijst erop dat de PS5 verkoop er veel mee te maken had.

Het laatste financiële rapport van Sony rapporteert niet alleen over de consoleverkoop, maar onthult ook enkele zeer interessante gebruiksgegevens van PS5- en PS4-gebruikers.

Wat is Sony’s doel voor 2023? Een daarvan (en een van de belangrijkste) is het verkopen van een tot twee miljoen PS VR2’s in de komende maanden. Men mag niet vergeten dat de nieuwe virtual reality kijker lanceert op 22 februari..

Aan de softwarekant is Sony’s grote exclusiviteit voor dit jaar. Marvel’s Spider-Man 2een titel van Insomniac Games die tegelijk met het nieuwe PS5-model klaar zou kunnen zijn, compleet met een verwijderbare schijf.

Denkt u dat de PS5 zijn verkoopverwachtingen voor 2023 zal halen? Zal PS5 het enorme succes van zijn voorganger evenaren? Dat zullen we de komende maanden ontdekken, maar gelukkig is het nu al mogelijk om een PlayStation 5 in handen te krijgen, althans in de meeste delen van de wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *