The Day Before beschuldigd van kopiëren van andere gametrailers

The Day Before beschuldigd van kopiëren van andere gametrailers

Wat is er mis met The Day Before? Het spel van PCSteam Deck, PS5 en Xbox Series X|S valt langzaam maar zeker uit elkaar, en deze keer wordt de studio erachter beschuldigd van MMO van het kopiëren van andere game trailers.

Na een reeks heen en weer gepraat, kregen we eindelijk een gameplay trailer te zien voor de Fntastisch spelmaar het gaf meer hype dan hype omdat het er nogal generiek uitzag en helemaal niet wat er getoond werd.

Maar in een bepaalde hoek van het internet zagen ze het niet als generiek, maar als bekend: vanaf Twitter beschuldigen ze het spel ervan veel van zijn trailerbeelden en ander marketingmateriaal te kopiëren van totaal andere games.

In een tweet in het weekend, de YouTube kanaal Force Gaming heeft een reeks clips en beelden geplaatst waarin de trailer van The Day Before en de zombiemodus van Call of Duty: Black Ops Cold War worden vergeleken.

Treyarch moet behoorlijk blozen zoals ze van PC Gamer beweren, want het valt bijna niet te ontkennen dat de vergelijkende shots van Force Gaming opvallend veel lijken op die in de CoD-trailer van 2020.

Het kanaal zegt dat “niet alleen de kadrering, maar ook de compositie en de kleuren zijn vergelijkbaar.“tussen The Day Before en de CoD clips, “staan ook in precies dezelfde volgorde, de een na de ander.“.

Maar het is niet alleen deze, The Day Before heeft andere videogames gebruikt.

De YouTuber benadrukte in zijn video overeenkomsten tussen de marketing voor The Day Before en die voor The Last of Us, The Division en zelfs SnowRunner.

De reactie van de gemeenschap was vernietigend, de meest gewilde spel op Steam vertraagd door naar UE5 te verhuizen en onbetaalde vrijwilligers te laten kijken hoe subreddits, forums en Discord-kanalen wachten om te zien hoe het allemaal brandt.

Een commentaar van thatguyned op Reddit grapt over de mogelijkheid dat iemand ontdekt dat The Day Before eindigde nadat iemand “The Last of Us ingevoerd in een soort van spel schrijvende AI.“.

Een andere reactie van turbolasertron klaagde dat de ontwikkelaars “schaamteloos dingen kopiëren van andere spellen om ze te gebruiken in hun marketing en mensen enthousiast te maken.“.

De subreddit van het spel is inmiddels verdeeld tussen verwarring en spot, jammer want het was een van de meest geanticipeerde pc-exclusieve games van 2023.

Velen begonnen al een luchtje van dit project te ruiken nadat het van Steam verdween en werd uitgesteld tot november, hoewel de makers beweren dat het een juridisch geschil is en dat de vertraging eerder werd besloten.

Nu dat The Day Before is beschuldigd van het kopiëren van andere gametrailers.Wat is de volgende stap van de studio?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *