The Callisto Protocol krijgt vandaag Hardcore modus en eerste Season Pass DLC

The Callisto Protocol krijgt vandaag Hardcore modus en eerste Season Pass DLC

Wat een survival horror binge hebben we gehad, met Het Callisto protocol afgelopen december en de remake van Dead Space vorige maand. Beide spellen zijn “eerste neven”, met veel overeenkomsten en een belangrijke bloedband: Glen Schofieldmaker van het originele Dead Space 15 jaar geleden, regisseerde The Callisto Protocol als een “spirituele opvolger”.

Als je The Callisto Protocol hebt gespeeld en naar meer verlangde, heb je vandaag een ticket terug naar de Black Iron ruimtegevangenis, met de release van de Hardcore modus als onderdeel van de gratis updates.

Creature’s vader Glen Schofield herinnerde ons op Twitter aan deze release en bevestigde het tijdstip waarop de update uitkomt: 19:30 op dinsdag 7 februari.

Het Callisto Protocol breidt uit met de seizoenkaart…

De Hardcore modus zal gratis zijn, en biedt een nieuwe manier om van het avontuur te genieten, zoals de New Game + modus die afgelopen januari werd uitgebracht.

Daarnaast wordt vandaag ook het skins pack gelanceerd. Buitenwegmaar dit is al betaald, en maakt deel uit van een Season Pass die nog twee inhoudspakketten zal toevoegen, nog niet bevestigd (in maart en lente), gevolgd door een verhaaluitbreiding in de zomer van 2023.

Aanvankelijk was het plan dat The Callisto Protocol een nieuwe franchise zou beginnen. Maar de recensies van het spel waren erg pover en de verkoop was laag… althans, laag volgens de verwachtingen van de uitgever. Kraftonniet gewend om grote spellen te lanceren één spelerdie de enorme investering van deze AAA moest terugverdienen.

We zullen zien wat er uiteindelijk gebeurt: misschien wordt The Callisto Protocol een cultspel en wint het op den duur aan populariteit dankzij de updates. Dead Space Remake zelf kreeg veel betere cijfers, en lijkt het qua verkoop ook niet veel beter te hebben gedaan….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *