Nintendo verhoogt salarissen voor alle werknemers ondanks dalende inkomsten

Nintendo verhoogt salarissen voor alle werknemers ondanks dalende inkomsten

Nintendo heeft vandaag zijn financiële resultaten over de laatste negen maanden (april-december 2022) bekendgemaakt. De cijfers zijn schandalig: Nintendo Switch bereikt 122,5 miljoen verkochte consolesen reeds verkocht 994,3 miljoen spellen wereldwijd.

Ondanks de torenhoge cijfers is de realiteit dat hebben geen positieve resultaten opgeleverd voor NintendoDe verkoop van software is gedaald, 4% lager dan vorig jaar; de verkoop van consoles is nog lager: er werden 21,3% minder consoles verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bijgevolg, daalde de nettowinst met 5,8%. tot 356,2 miljard yen, en hun console verkoop prognoses verlaagd (18 miljoen in plaats van 19) en spelletjes (205 miljoen in plaats van 2010) voor het volledige fiscale jaar dat eindigt op 31 maart.

Ondanks al deze factoren heeft Nintendo een 10% loonsverhoging voor alle werknemers in Japan (op het hoofdkantoor, Nintendo Co Ltd).

Nintendo verhoogt de salarissen van al zijn Japanse werknemers in tijden van inflatie.

De loonsverhoging werd aangekondigd door Nintendo’s president Shuntaro Furukawazoals gemeld door Reuters, waarin staat dat “het belangrijk is voor onze groei op lange termijn om ons personeelsbestand veilig te stellen”.

Hogere lonen kunnen ook helpen talent aan te trekken in een zorgwekkende situatie voor Japan, waar lage geboortecijfers en weinig immigratie leiden tot een tekort aan werknemers.

Deze loonsverhoging komt op aandringen van de Japanse premier Fumio Kishidadie Japanse bedrijven opriep de lonen te verhogen om een tijdperk van inflatie te doorstaan in een land dat gewend is aan deflatie.

Hoewel de de verkoop- en omzetcijfers zijn lager dan verwachtmaar ze zijn nog steeds opmerkelijk sterk voor een console die zo oud is als de Nintendo Switch.

Furukawa voegt eraan toe dat er geen plannen zijn om de prijs van consoles te verhogen, maar het is niet uitgesloten als de omstandigheden dat vereisen. En voorlopig weigert Furukawa nog te antwoorden over een mogelijke opvolger voor Switch.

Het grappigste deel van deze financiële resultaten zijn meestal de verkoopcijfers van Switch-games: Pokémon Scarlet and Purple (22 miljoen) en Nintendo Switch Sports (8 miljoen) waren de beste verkopers van het fiscale jaar tot nu toe – maar vergeet niet dat er morgen een Nintendo Direct is, dus er zal vers Switch-nieuws zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *