11 dingen die ik wou dat ik had geweten voordat ik Hogwarts Legacy speelde

11 dingen die ik wou dat ik had geweten voordat ik Hogwarts Legacy speelde

Hogwarts Legacyhet nieuwe spel dat ons meeneemt in de magische wereld van Harry Potter, ligt op 10 februari in de winkels (maar als je de deluxe editie vooraf hebt besteld, kun je het al spelen dankzij de 72 uur durende vroege toegang).

Bij Hobby Consolas hebben we het spel al uitgebreid kunnen spelen om de recensie ervan te schrijven (die hebben we hier gelaten, mocht je hem willen lezen), dus je zou kunnen zeggen dat we allemaal experts zijn in dat magische gedoe.

Dus, of u nu van plan bent om het te spelen of dat u het al speelt, wij hebben voor u een reeks van Hogwarts Legacy tips en trucs die perfect zijn voor tovenaars en heksen die net met hun studie beginnen. Daar gaan we!Revelio!

1. Op welke moeilijkheidsgraad speel ik?

Een van de eerste dingen die je doet in Hogwarts Legacy, in de character editor, is het selecteren van de moeilijkheidsgraad. Je kunt de moeilijkheidsgraad op elk moment veranderen, dus het is prima als je er in het begin een kiest en je niet op je gemak voelt.

Nu dan, doe jeWelke moeilijkheidsgraad wordt aanbevolen om Hogwarts Legacy te spelen?? Het antwoord hangt natuurlijk af van uw vaardigheden en smaak, maar we kunnen u een paar aanwijzingen geven om u te helpen.

Volgens ons duurt het niet lang voordat de normale moeilijkheidsgraad te gemakkelijk wordt. Als je het soort gamer bent dat houdt van een uitdaging in videospellen.., raden we aan Hogwarts Legacy te spelen op de harde moeilijkheidsgraad..

Wij vinden het niet een overdreven moeilijke moeilijkheidsgraad, maar het behoudt steeds een goed niveau van uitdaging zodat het spel geen wandeling door het landschap is.

2. Het “ding” van Revelio

Revelio is de eerste spreuk die we leren in Hogwarts Legacy, en het wordt al snel een van de nuttigste spreuken in het avontuur. Grofweg is deze spreuk de “detective-modus” van de magische wereld: door hem te gebruiken worden alle kisten, vijanden en belangrijke voorwerpen in de omgeving onthuld.

Nu dan, Revelio heeft een “verborgen gebruik” dat het spel op geen enkel moment uitlegt.: wanneer u het gebruikt, hoort u vaak een zwak rinkelend geluid, een “ding”. Dit betekent dat er een veldrol voor inzameling in de buurt is.

Normaal gesproken kunnen deze rollen worden “gezien” zonder de spreuk te gebruiken, maar ze zijn met tussenpozen zichtbaar en zelfs als ze zichtbaar zijn, zijn ze door hun spookachtige verschijning moeilijk te onderscheiden van het landschap. Bij gebruik van Revelio zal het “ding” ons waarschuwen dat er een scroll in de buurt is en zullen ze enkele korte seconden zichtbaar worden.

3. Welke stok kies ik?

Tijdens de eerste uren van Hogwarts Legacy, zul je je eigen toverstok moeten kiezen.. Net als in de character editor, krijgen we de mogelijkheid om het volledig aan te passen: kern, lengte, hout…

Echter, de keuze van deze attributen heeft geen invloed op het spelverloop..

Je zou kunnen zeggen dat dit kleine details zijn die de mensen van Avalanche hebben opgenomen zodat Harry Potter fans de toverstok kunnen maken waar ze altijd al van gedroomd hebben.

Het enige waar u zich bewust van moet zijn is de stijl van de stafomdat het wordt gebruikt om het uiterlijk van de staf te bepalen. En wees voorzichtig, want als je het eenmaal geselecteerd hebt, zul je het niet kunnen veranderen tijdens het hele avontuur..

4. Probeer spreuken met alles

Terwijl je Zweinstein en omgeving verkent, kom je allerlei verdacht uitziende dingen tegen: een draakvormige fontein, deuren vol cijfers en symbolen, vliegende boeken, kisten met een oog…

Het is mogelijk om op de een of andere manier met deze elementen te interageren, hoewel Hogwarts Legacy ons meestal niet vertelt wat we ermee moeten doen.

Daarom, is onze aanbeveling dat je probeert alle spreuken te gebruiken die je tot je beschikking hebt. en controleer de resultaten.

Wie weet? Je kunt de helft van het spel denken dat je nog niet de mogelijkheid hebt om met iets om te gaan… en plotseling ontdekken dat de “sleutel” in je handen lag (zoals ons overkwam met de oogkassen).

5. Verkopen!

Een paar uur in het spel ontdek je dat in Hogwarts Legacy de inventarisruimte beperkt is. Er is een manier om het te verhogen, die je snel zult ontdekken, maar in plaats van ervoor te kiezen je verouderde apparatuur te vernietigen om plaats te maken voor nieuwe… Verkoop ze!

Elke winkelier in het spel, of ze nu drankjes of bezems verkopen, zal je ongewenste kleren kopen. Dus, als je wilt verkopen, is de beste optie meestal om naar een van de winkels in Hogsmeade te gaan.

Waarom is het raadzaam kleding te verkopen in plaats van te vernietigen? Want voorwerpen verkopen is een van de beste manieren om goud te krijgen in Hogwarts Legacy.. En als je enkele van de meest interessante items in het spel wilt kopen, kun je beginnen met sparen…

6. Kies uw verf

Nog een interessant detail over kleding: in Hogwarts Legacy zijn er een enorm aantal verschillende outfits om je personage mee aan te passen, maar je wordt niet gedwongen om een mantel te dragen die je niet mooi vindt, alleen omdat die betere stats heeft.

In het selectiescherm voor apparatuur, Plaats je cursor op een van de velden en druk dan op Square (op PlayStation 5) of X (op Xbox X en S Series)..

Dit brengt je naar het transfiguratiescherm en je kunt het uiterlijk van het uitgeruste voorwerp veranderen.

Dit betekent ook dat als u een apparaat vindt dat u echt mooi vindt maar waar u niets aan heeft, u het zonder problemen kunt verkopen; het uiterlijk ervan zal worden geregistreerd en u zult het kunnen gebruiken wanneer u er zin in heeft..

7. Verander de tijd

Hoewel het spel ons in bepaalde situaties vertelt dat we dit moeten doen, kan het nooit kwaad om dit te weten: als je de tijd wilt veranderen in Hogwarts Legacy, moet je naar het kaartscherm gaan en op de rechter joystick drukken….

Het is echter niet mogelijk om een specifieke tijd te selecteren: als het dag is, wordt het nacht en omgekeerd. Deze functie is erg handig om bepaalde verzamelobjecten te krijgen die alleen ’s nachts beschikbaar zijn.

8. On the fly” markeringen

Hier is een nuttige tip die Hogwarts Legacy nergens uitlegt: als je vliegt, op een bezem of op een rijdier, kun je de spreuk gebruiken Revelio.

Vanuit dit oogpunt heeft de spreuk nog een ander bijzonder nut: worden alle locatie-indicatoren in de buurt op het scherm getoond.. Heel handig als je een specifieke plaats zoekt en geen zin hebt om naar de kaart te gaan.

9. Combo Momentum Arrestatie + Petrificus Totalus

Een van de coolste onderdelen van het vechtsysteem van Hogwarts Legacy is de combinatie van spreuken: er is niets bevredigender dan vijanden in de lucht te houden door een combinatie van Accio y Leviosoof vries ze in met Glacius en ze dan aan diggelen blazen met Depulse.

Nu, er is één kleine combinatie die even nuttig als verwoestend is, die Hogwarts Legacy op geen enkel moment onthult: Ik weet zeker dat u al bekend bent met de spreuk Arrestatie Momentumdie wordt gebruikt om vijanden te vertragen. En je weet vast ook dat als we vijanden van achteren pakken terwijl we de ontgoochelende betovering gebruiken, we kunnen gebruiken Petrificus Totalus om ze te fulmineren.

Goed dan, als we tijdens het gevecht Arrestatie Momentum op een vijand en dan hun positie benaderen… De interactie lijkt gebruik te maken van Petrificus Totalus.

Wil je nog verder gaan? Koop het talent dat Petrificus Totalus verspreidt zich over een gebied en je kunt deze combo gebruiken om meerdere vijanden tegelijk te doden tijdens een gevecht.

10. Hoe je gemakkelijk de sleutels van Daedalus kunt pakken

Een van de eerste zijmissies die we kunnen doen in Hogwarts Legacy leidt ons naar de sleutels van Daedalus achterna om een kist te openen in de gemeenschappelijke ruimte van ons huis.. Zodra we de sleutel hebben gevonden, moeten we hem achtervolgen naar een kast waar een minigame begint.

Het minispelletje is eenvoudig: de sleutel beweegt van de ene naar de andere kant en we moeten op een knop drukken net als hij over het slot gaat om er een stempel op te zetten.

In het begin zul je denken dat het heel eenvoudig is, maar naarmate je meer toetsen krijgt wordt het ingewikkelder… tot je een punt bereikt waarop je je reflexen nodig hebt om het te overwinnen.

Echter… Er is een truc om de sleutels van Daedalus gemakkelijk te vangen.als u Arrestatie Momentumde vertragingsspreuk, op de kasten… zullen de sleutels vertragen en kun je ze zonder problemen op het slot slaan. Je moet een paar seconden wachten (tot de effecten van de spreuk voorbij zijn) om het mini-spel te “verlaten”… Maar het maakt het meer dan goed.

11. Geef de muzikant wat munten!

Als je een van de dorpen op de kaart van de erfenis van Zweinstein bezoekt, inclusief Zweinsveld, zul je waarschijnlijk een straatmuzikant tegenkomen die voor de menigte speelt op zijn magische instrument.

Als je dichtbij komt, kun je tien munten in zijn hoed laten vallen. We vertellen je niet wat er gebeurt als je dat doet, maar we raden het je wel aan!

En dat is het einde van onze “11 dingen die ik wou dat ik wist voordat ik Hogwarts Legacy speelde“. Vond u onze tips nuttig, en welke andere trucs hebt u ontdekt? Laat het ons weten in de commentaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *