Advance Wars 1+2 gerucht dat deze week op Switch lanceert is vals

Advance Wars 1+2 gerucht dat deze week op Switch lanceert is vals

Nintendo heeft ons niet lang laten wachten om de gebruikelijke Nintendo Direct voor februari: het is zojuist aangekondigd voor woensdag 8 februari om 23:00 CEST, en we hebben allemaal één ding in ons hoofd: Zelda, Zelda, Zelda!

Maar er is een ander spel waar zijn fans naar uitkijken, vooral vanwege de vertraging die het met zich meebrengt: Advance Wars 1+2 Re-Boot Campde Nintendo Switch remake van de eerste twee Advance Wars spellen van de Game Boy Advance.

Gepland voor december 2021, werden ze vanwege kwaliteitsproblemen uitgesteld tot april 2022… maar kwamen nooit uit, vanwege het uitbreken van de oorlog in Oekraïne een jaar geleden. En sindsdien zijn deze spellen, ontwikkeld door WayForward van het oorspronkelijke werk van Intelligent Systems, zijn in het ongewisse geraakt.

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp waarvan het gerucht gaat dat het deze week uitkomt, is nep.

Vorige week werd een gerucht gezien op reddit, en vervolgens verspreid door sommige media, van iemand die beweerde bij Walmart te werken dat ze billboards hadden ontvangen waarop stond dat Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp NU beschikbaar was… op 10 februari.

Dat zou een op handen zijnde release betekenen, bijna een shadow drop (zoals Hi Fi Rush) na de Nintendo Direct. Een heel spannend idee, ja…

Maar een Walmart tweet was genoeg om het te ontkennen, zij het nadat het gerucht al vele dagen op het web circuleerde. Walmart Canada Gaming heeft bevestigd dat “Helaas is het gerucht vals.“.

Hij voegt er schertsend aan toe: “stel je voor dat er promotiemateriaal naar alle Walmart winkels was gestuurd en er toch geen foto’s online waren gezet.“.

Toch is het zeer waarschijnlijk dat we Advance Wars inderdaad op Switch zullen zien deze Direct. Vóór dat Walmart gerucht (dat al een beetje visachtig rook) waren er veel sterkere hints: veranderingen aan de Advance Wars website en Zelda Tears of the Kingdom, blijkbaar om eShop pre-ordering mogelijk te maken.

Waarschijnlijk Advance Wars krijgt een releasedatum in de Nintendo Direct op woensdag 8 februari…en een goede gok zou april zijn, voor Zelda en na Bayonetta, omdat er voor die maand geen spellen zijn bevestigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *