De makers van The Day Before reageren op beschuldigingen van plagiaat en bekritiseren de huidige ”verkeerde informatie” over hun spel

De makers van The Day Before reageren op beschuldigingen van plagiaat en bekritiseren de huidige ”verkeerde informatie” over hun spel

Gelukkig komt het niet zo vaak voor in de videospellenindustrie, maar het gebeurt af en toe. Langverwachte spellen als Abandoned bleken een flop te zijn. (of niet, want over het spel is al een tijdje niet meer gesproken), en geruchten suggereerden hetzelfde over The Day Before.

The Day Before is een veelbelovende apocalyptische MMO geïnspireerd door games als The Last of Us of The Division, die zal was oorspronkelijk gepland voor maart op de PCgevolgd door PS5 en Xbox X Series X|S.

Het door Fntastic (een kleine studio) ontwikkelde spel kondigde echter een uitstel aan voor 18 november, wat ernstige argwaan wekte in de spelgemeenschap over de hele wereld.

Vorige week konden we een 10 minuten durende gameplay zien, die niet goed werd ontvangen vanwege het gebrek aan actie en de grafische downgrade (naast het tonen van ongepolijste aspecten, en andere details die te goed zijn nagemaakt).

Maar het ergste zou afgelopen weekend komen, toen een YouTube-account vergeleken met The Day Before trailers met Call of Duty’s zombie modus.

Fntastic reageert op beschuldigingen van plagiaat

Sommige spelers wijzen erop dat De dag ervoor verschillende sequenties van COD Zombies heeft geplagieerd voor zijn trailers, en zelfs dat het een ”product” is van een AI die elementen recycleert van andere games met hetzelfde thema.

In antwoord op deze beschuldigingen heeft ontwikkelaar Fntastic heeft uitgegeven een officiële verklaring om de situatie te verduidelijken, en ook om richtlijnen te geven voor de toekomst van de studio.

Om te beginnen, Fntastic hekelt de huidige misinformatie in de industrieen betreuren dat de aanvallen altijd gericht zijn op kleine indie studio’s.

We leven in een tijdperk van verkeerde informatie en gebrek aan feitencontrole. Iedereen kan iets luchtigs zeggen, en iedereen zal het geloven. Desinformatie moet worden aangepakt, omdat het niet alleen ons, maar ook andere onafhankelijke, kleine en middelgrote studio’s kan schaden. Het heeft ook een mentale impact op onze teamleden.”.

Met andere woorden, Fntastic beweert dat The Day Before een 100% echt spel is, en dat zij niets van een ander spel hebben geplagieerd. Ze hebben echter ook een belangrijk aspect van de ontwikkeling onthuld.

Blijkbaar, The Day Before hergebruikt activa en middelen die eerder van andere bedrijven zijn overgenomen.. Zij beweren dat daar niets mis mee is, en dat het een nuttig instrument is om de ontwikkeling te versnellen.

We doen alles zelf, maar er is een klein percentage activa ingekocht om het ontwikkelingsproces te versnellen. Er is niets verschrikkelijks aan dit”.

Aan de andere kant belooft Fntastic dat. zullen hun communicatie verbeteren na de release van The Day Beforeom een herhaling van zo’n drastische situatie voor het team te voorkomen.

We hebben geen marketing afdeling. Al onze middelen gaan naar de ontwikkeling van het spel. Maar we zullen beter worden in de communicatie, dank u. Wat het gebruik van de verworven activa betreft, zei hij dat dit een “klein percentage” van de totale activa uitmaakt.”.

Ze wijzen er ook op dat al hun inspanningen gericht zijn op de ontwikkeling van spellen, en dat ze geen marketingafdeling hebben. Zullen ze erin slagen de sceptici van The Day Before te overtuigen?

The Day Before is een van de meest geanticipeerde games van 2023. Als alles volgens plan verloopt, zal de titel zal vanaf 18 november beschikbaar zijn op PC (via Steam).gevolgd door PS5 en Xbox X Series X|S.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *