De grootste verrassing van de Nintendo Direct? Een nieuwe Professor Layton aangekondigd op Switch

De grootste verrassing van de Nintendo Direct? Een nieuwe Professor Layton aangekondigd op Switch

Professor Layton is terug, met een geheel nieuw deel dat Level 5 in ontwikkeling heeft gezet voor Nintendo Switch. Het is, met toestemming van Metroid, de grootste verrassing van de laatste Nintendo Directdie Pikmin 4 opende en Zelda Tears of the Kingdom afsloot.

Hier zijn alle aankondigingen van de presentatie, waar Nintendo bijna tot het einde toe liet om aan te kondigen Professor Layton en de nieuwe wereld van stoomeen nieuw spel voor Nintendo Switch (blijkbaar exclusief).

Helaas hebben we niet meer details, en de trailer is erg kort, maar het is genoeg om fans warm te maken voor de eerlijk gezegd onverwachte terugkeer van een Nintendo DS- en 3DS-legende.

Professor Layton en de nieuwe wereld van Steam, meer puzzels voor Switch

Details zijn zo schaars dat we niet eens weten wat de Engelse vertaling van het spel zal zijn, hoewel als het zo’n prominente plaats heeft gekregen in de wereldwijde Nintendo Direct, kunnen we daar wel om wedden zal opnieuw vertaald en nagesynchroniseerd worden in het Spaans..

En Layton was zeer productief een paar jaar geleden, met vier jaarlijkse uitgaven op de Nintendo DS en nog eens twee op de 3DS.waarin avonturenspellen werden gecombineerd met ongeveer 150 puzzels en raadsels die in spannende verhalen waren verwerkt, met in de hoofdrol een Engelse heer, Hershel Layton, en zijn leerling, Luke.

De Switch spin-off, met Katrielle Layton, was enigszins gedecafe├»neerd….

Maar we hadden deze comeback niet verwacht omdat de makers ervan, Level 5, in de put zaten en de serie allang hadden verlaten om zich te richten op Inazuma Eleven of Yo-Kai Watch. Het is al jaren geleden dat er een Level 5 spel is uitgebracht in het Westen, maar in het nieuwe jaar beloofden ze dat ze “zouden opnieuw hun aanwezigheid laten voelen“. En dat hebben ze inderdaad.

Layton was niet hun enige aankondiging: ze hebben ook gepresenteerd Deca Politieeen detectivespel met anime graphics, een stad om te verkennen, onderzoeken en deducties… maar ook gevechten tegen gigantische vijanden, in een virtuele wereld.

Deca Police komt dit jaar nog uit (ook op PS4 en PS5). Met Professor Layton and the New World of Steam zijn we daar niet zo zeker van, maar de reboot van zijn serie is geweldig nieuws.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *