Samenvatting Nintendo Direct 08/02/2023: Zelda Tears of the Kingdom, Pikmin 4, Metroid Prime, Layton…

Samenvatting Nintendo Direct 08/02/2023: Zelda Tears of the Kingdom, Pikmin 4, Metroid Prime, Layton…

De nieuwe editie van Nintendo Directde eerste van 2023, komt met 40 minuten aan informatie voor Nintendo Switch games die in de eerste maanden van 2023 uitkomen.

De Nintendo Switch gaat nu zijn zevende verkoopjaar tegemoet, met The Legend of Zelda Tranen van het Koninkrijk als de belangrijkste focus… hoewel deze presentatie laat zien dat er veel meer zeer interessante spellen in het verschiet liggen, en er is geen reden om te vrezen voor een “mager jaar” buiten Zelda.

In dit verslag zullen we alle aankondigingen van de Nintendo Direct live-tweeten, met nieuws over Pikmin 4, Splatoon 3, Kirby… en een verrassing met de naam van Metroid Prime Remastered.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=xYT-yqoLgOY(/embed)

Pikmin 4

Sterke start van de presentatie met de bevestiging van Pikmin 4die in de verkoop gaat op 21 juli 2023. Er is ook een nieuwe gameplaytrailer gedeeld, met nieuwe Pikmin-types, zoals een ijs-Pikmin, en een miniatuurhond. Hier is meer informatie over Pikmin 4.

Xenoblade Chronicles 3 DLC

Masha wordt een nieuw personage in Xenoblade Chronicles 3, in DLC 3 die uitkomt op 16 februari, maar er is al een voorproefje van het personage. DLC 4die de grote uitbreiding wordt, komt later dit jaar uit …. en bevat Shulk.

Amigo Samba: Party Central

Een Sega-klassieker keert terug met een nieuw deel voor Switch: Samba de Amigo is een ritme- en partygame, met 40 nummers en een online modus, wereldfeest. Het komt in de zomer uit.

Fashion Dreamer

Als je van mode houdt, geniet dan van deze simulator waarin je de kleding van influencers ontwerpt: er zijn meer dan 1.000 kledingstukken om bijna oneindig veel combinaties te maken, en ze online te delen. Marvelous zal dit spel lanceren Switch exclusief in 2023.

Dead Cells: Return to Castlevania

Deze DLC komt in maart uit: de indie roguelike krijgt de grootste betaalde uitbreiding om met Richter Belmont en Alucard de sinistere zalen en omgeving van het kasteel te verkennen en tegen Dracula te vechten.

Het zal ook een enorme soundtrack hebben in Konami’s saga. Verkoop 6 maart.

TRON: Identiteit

Een tijdelijke exclusieve visuele roman geïnspireerd op de wereld van Disney’s Tron, met verschillende uitkomsten afhankelijk van de keuzes die we maken, komt in april uit. Komt in april uit op Switch als tijdelijke exclusive.

Ghost Trick: Ghost Detective

Een Nintendo DS klassieker, gemaakt door de maker van Ace Attorney, wordt deze zomer geremasterd op Switch. In dit puzzel- en onderzoeksspel speelt een geest… die zijn eigen (en andermans) moord probeert op te lossen met de hulp van een hond, de enige met wie hij kan praten.

Spooktruceen juweel van Shu Takumi, uitgebracht in 2010 voor Nintendo DS, had een mobiele versie, en nu zal het worden uitgebracht in zomer op Switch (ook PS4, Xbox One en PC).

Deca Politie

Nieuwe inzet van Niveau 5 voor Switch: een detectivespel met anime graphics, een stad om te verkennen, onderzoeken en deducties… maar ook gevechten tegen gigantische vijanden, in een virtuele wereld. Komt dit jaar uit (ook op PS4 en PS5).

Bayonetta Origins: Cereza en de Verloren Demon

Deze Bayonetta spin-off, een prequel van Cereza’s jeugd, verschijnt op 17 maart. Het wordt een heel ander spel, met art-style graphics, een verhalenboekachtig uiterlijk, en dubbele besturing (je bestuurt Cereza en Chesire met elke stick) in een spel dat puzzels en gevechten mixt.

Splatoon 3: uitbreidingspas

Onthulde de DLC voor Splatoon 3met twee partijen inhoud. De eerste zal Chromopolis zijn, de stad uit het eerste spel… wat eigenlijk een port is van de eerste Splatoon! Dezelfde winkels, dezelfde festivals met de Calamarciñas…

Deze eerste partij DLC komt uit in het voorjaar van 2023. De tweede, The Face of Order, zal een nieuwe campagnedie later zal worden vrijgegeven. Volgens Nintendo “zullen spelers ontdekken wat het lot in petto heeft voor Chromopolis Square, het centrale gebied van Splatoon 2”. De prijs is €24.99.

Disney Illusie Eiland

Deze schattige 2D-platformgame met Mickey, Minnie, Goody en Donald, geïnspireerd op games als Castle of Illusion, zal exclusief voor Switch zijn en kan met vier spelers tegelijk worden gespeeld (lokale modus). Uit op 28 juli.

Fire Emblem Engage: uitbreidingspas

Fire Emblem Engage DLC bevestigt nieuwe “emblemen”, personages uit eerdere games die in een uitbreidingspas zullen verschijnen, waaronder Chrom en Corrin in drie contentpakketten, met nieuwe quests om ze te rekruteren.

Maar de beste DLC wordt pack 4 genaamd Epic of the Fallen, een nieuw verhaal, nog geen datum.

Harmonie: De val van Reverie

Niet knikken.De makers van Life is Strange presenteren een nieuw, minder filmisch avonturenspel met illustraties. Spelers spelen Polly, een jong meisje dat reist tussen onze wereld en Ensueño, de plaats waar de godheden leven.

Maar een mega-corporatie dreigt het evenwicht tussen de twee werelden te vernietigen, en de toekomst van de mensheid hangt er vanaf. Dankzij de gave van helderziendheid moet Polly een weg kiezen om haar wereld te verdedigen en Ensueño te redden, in een verhaal met vele vertakkingen op muziek van Lena Raine, componist van Celeste.

Harmony The Fall of Reverie komt uit in juni als tijdelijke exclusiviteit voor Switch.

Octopath Traveller 2

Een herinnering dat Octopath Traveller 2 uitkomt op 24 februari, en demo op de eShop vandaag..

We Love Katamari ReRoll + Royal Reverie

Remaster van Wij houden van Katamariwaarbij je een bal eindeloos door een klaslokaal, een dierentuin of de ruimte duwt, en hij steeds groter wordt, als een sneeuwbal. Er zijn nieuwe functies, zoals spelen als de jonge King of the Cosmos in vijf nieuwe uitdagingen of foto’s maken met de Selfie Camera.

We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie uitverkoop op 2 juni. Maar Nintendo Switch Online-abonnees kunnen Katamari Damacy REROLL vanaf 20 februari gratis uitproberen met voorbeeldspellen.

Zee van Sterren

Release datum bevestigd voor deze indie RPG, die uitkomt 29 augustus. Er is vandaag een demo uit om je op weg te helpen de kracht van de Zon en de Maan te combineren, in een spel dat een eerbetoon is aan SNES RPG’s.

Omega Strikers

Hou je van air hockey? Geniet van deze gratis te spelen, 3 vs 3 arena multiplayer, met 15 speelbare personages en een hectische stijl, die uitkomt op eind april.

Etrian Odyssey: Origins Collectie

HD remake van de eerste drie Etrian Odyssey spellen. Etrian Odyssey. Speel het in eerste persoon en verken labyrinten terwijl je de weg wijst op een kaart terwijl je verder komt.

De remaster heeft nieuwe moeilijkheidsgraad opties, automatische kaart en nieuw artwork. Vrijgegeven op 1 juni in een pakket met alle drie, maar ze kunnen ook apart worden gekocht.

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp

Eindelijk is de releasedatum voor Advance Wars, remakes van de strategiespellen die 20 jaar geleden op de Game Boy Advance uitkwamen, van Intelligent Systems bevestigd. De remake is van Wayforward, en werd een heel jaar uitgesteld vanwege de oorlog in Oekraïne (het is een oorlogsspel). Het komt uit op 21 april.

Kirby’s terugkeer naar dromenland deluxe

De remaster van Kirby’s Wii spel, komt uit op 24 februari op Switchzal een nieuw hoofdstuk krijgen. Maglor’s Epiloog zal 20 stadia bevatten, waarin Maglor wordt bestuurd terwijl hij zijn krachten herstelt. Een heel andere gameplay dan de stages die Kirby besturen.

Vandaag een demo werd vandaag vrijgegeven van Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, met verschillende levels en minigames voor vier spelers.

Nintendo Switch Online: Game Boy en Game Boy Advance

De spelletjes van Game Boy en Game Boy Color komen eindelijk naar Nintendo Switch Online, met visuele filters van GB Color, original GB of Pocket. Een van het beste nieuws, want ze zijn direct beschikbaar. Bij de lancering hebben we:

 • Tetris
 • Super Mario Land 2 – 6 gouden munten
 • The Legend of Zelda: Link’s Awakening DX
 • DE ZOEKTOCHT VAN DE WATERSPUWER
 • Game & Watch Gallery 3
 • Alone in the Dark: The New Nightmare
 • Metroid II – Return of Samus
 • Wario Land 3
 • Kirby’s Dream Land

In de toekomst zullen andere spellen worden toegevoegd, waaronder Zelda Oracles, beschikbaar met het basisabonnement op Nintendo Switch Online. Al die met multiplayer zullen online of draadloos speelbaar zijn, geen kabelverbinding nodig!

Game Boy Advance daarentegen wordt toegevoegd aan de uitbreidingspakket (het duurste extra niveau). Dit zijn de spellen die vandaag beschikbaar zijn

 • Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3
 • WarioWare, Inc.: Minigame Mania
 • Kuru Kuru Kururin
 • Mario Kart: Super Circuit
 • Mario & Luigi: Superstar Saga
 • The Legend of Zelda: The Minish Cap

In de toekomst zullen meer spellen worden toegevoegd, waaronder Metroid Fusion, F Zero of Golden Sun. Hier heb je meer informatie.

Metroid Prime Remastered

De langverwachte HD remaster van Metroid Primeoorspronkelijk uitgebracht op de Game Cube, is eindelijk bevestigd op Switch. Met HD-graphics, verbeterd geluid, breedbeeldformaat, nieuwe dual stick controls (of originele Game Cube controls).

Kijk uit! Vandaag uitgebracht in digitaal formaatmaar de fysieke versie komt uit op 3 maart. En het mooiste is dat Metroid Prime Remastered uitkomt voor een gereduceerde prijs.

Master Detective Archief: Regen code

Deze Switch exclusive, een puzzelgame die zich afspeelt in Mysterious Labyrinths, een stad waar het nooit ophoudt met regenen, onder het juk van een megacorporatie die geschokt is door onopgeloste mysteries, verschijnt op 30 juni.

We spelen een leerling meesterdetective, vergezeld door een Shinigami, een geest, die de zaak probeert op te lossen. Verkoop 30 juni.

Baten Kaitos I & II HD Remaster

Monolith Soft creëerde, voordat ze met Xenoblade Chronicles begonnen, twee legendarische RPG’s voor de GameCube, met aangrijpende verhalen en rollenspelmechanismen vermengd met kaartspelmechanismen. Deze komen ook in geremasterde vorm naar Switch. Het dubbelpakket wordt uitgebracht op zomer 2023.

Fantasy Life: Het meisje dat de tijd steelt

Fantasie leveneen RPG-serie met levenssimulatie-elementen, die furore maakte op de 3DS, komt nu naar Nintendo Switch. Nadat je bent aangespoeld op een mysterieus eiland waar ooit een beschaving bloeide, begint je nieuwe avontuurlijke leven.

Het nieuwe fantasie leven wordt gelanceerd in 2023.

Professor Layton en de nieuwe wereld van stoom

Nieuw Professor Layton-spel voor Switch! Level 5 maakt een dubbele wedergeboorte in deze Direct, met een gloednieuw, geheel nieuw, puzzel- en avonturenspel, hoewel er nog niets bekend is over wanneer Professor Layton and The New World of Steam uitkomt.

Mario Kart 8 Deluxe: DLC 4

De volgende DLC voor Mario Kart 8 Deluxe komt met een geheel nieuwe track, een primeur voor de Mario Kart-serie, de Yoshi’s eilanden een nieuw personage, Birdo. Hij zal worden vrijgelaten in voorjaar 2023.

Potpourri

Een kort overzicht van andere aankomende spellen:

 • Minecraft Legends (april)
 • Blanc (februari)
 • Megaman Battle Networl Legacy Collection
 • Heb een mooie dood
 • WBSC eBaseball
 • Disney Dreamlight Valley (update van april)
 • Tales of Symphonia Remastered

The Legend of Zelda: Tranen van het Koninkrijk

Eindelijk, de trailer waar we allemaal op hebben gewacht van The Legend of Zelda Tranen van het Koninkrijk. Ganon laat nieuwe vijanden herrijzen in hetzelfde Hyryle als in Breath of the Wild… maar nu liggen delen van het koninkrijk in de lucht.

Het spel lijkt een voortzetting te zijn van het eerste spel, want het lijkt op dezelfde kaart met veranderingen. Maar de nieuwe krachten, nieuwe vijanden, kerkers in de lucht, zelfs nieuwe voertuigen, maken het een brute ervaring.

Link’s grootste avontuur komt uit 12 mei. De collector’s edition krijgt een artbook, poster, steelbook en vier pins. Voor Link komt die dag een nieuwe amiibo uit, die gebruikers materialen en wapens geeft, evenals een speciale doek voor Link’s paravela. Hier is meer informatie over alles wat getoond wordt voor The Legend of Zelda Tears of the Kindgom.

Het is echter nog niet aangekondigd geen Switch editie. Uiteraard was Zelda de laatste aankondiging van de Nintendo Direct – wat vond jij ervan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *