Nieuw van Depeche Mode!

Nieuw van Depeche Mode!

De Britse band Depeche Mode, beschouwd als een van de belangrijkste elektronische muziekgroepen aller tijden, heeft de release aangekondigd van hun eerste single met een previewvideo, die de titel “Ghosts again” draagt.

Deze informatie is bekend nadat de band, opgericht in 1980, de publicatie aankondigde van hun langverwachte nieuwe album, getiteld “Memento mori”, op 24 maart, in vier edities op dubbel rood, doorschijnend rood, zwart en transparant vinyl.

“Voor mij heeft ‘Ghosts Again’ de perfecte balans tussen melancholie en vreugde”, zei Dave Gahan, zanger van de groep, terwijl zijn partner Martin Gore benadrukte dat “het niet vaak is dat we een nummer opnemen en ik niet krijg Ik ben het beu om er over een paar dagen naar te luisteren, maar ‘Ghosts again’ heeft me verslaafd.”

Met 120 miljoen verkochte exemplaren gedurende hun carrière heeft de Depeche Mode-groep vele vitale stadia doorgemaakt.

Het nieuwe album “Memento mori” is geproduceerd door James Ford (Gorillaz, Florence and The Machine, Arctic Monkeys) en Marta Salogni (Björk, MIA, Animal Collective), en de productie vond plaats tijdens de vroege stadia van de coronavirus pandemie. -19.

De twaalf nieuwe nummers van “Memento mori” trekken een lijn die door meerdere gemoedstoestanden loopt, van paranoia tot het bereiken van catharsis en vreugde, via obsessie.

Depeche Mode presenteert ‘Memento mori’ in concert op 2 en 9 juni in Primavera Sound in respectievelijk Barcelona en Madrid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *