Activision Blizzard buyout nog steeds vertroebeld: CMA heeft mogelijk de strijd verloren en Sony beschuldigt Microsoft van “schaamteloze intimidatie”.

Activision Blizzard buyout nog steeds vertroebeld: CMA heeft mogelijk de strijd verloren en Sony beschuldigt Microsoft van “schaamteloze intimidatie”.

Het is meer dan een jaar geleden sinds Microsoft liet de bom vallen door de aankoop van Activision Blizzard aan te kondigen. Deze overname is echter nog niet goedgekeurd door alle toezichthoudende instanties die belast zijn met de waardering ervan.

De CMA, bekend als UK Markets and Competition Authority. heeft de afgelopen maanden fel geprotesteerd tegen de stap van Microsoft en heeft zich onlangs in een voorlopige uitspraak tegen de aankoop verzet.

De toezichthouder heeft opgemerkt dat de deal van Activision Blizzard kan “gamers schaden en leiden tot hogere prijzen, minder keuze of minder innovatie”.. Sommige analisten weten echter dat de grote M uiteindelijk de taart zou kunnen pakken.

De strijd om Activision Blizzard wordt steeds heviger, maar er lijkt licht aan het eind van de tunnel te zijn.

Dit komt uit een rapport van analisten Nick McKay en Michael Pachter van Wedbush Securities (via Games Industry) waarin wordt uitgelegd dat de CMA “weet dat het de juridische strijd heeft verloren”. Het is echter niet uitgesloten dat Microsoft op sommige punten zal moeten toegeven (zoals Call of Duty exclusiviteit).

En ondertussen blijven de klappen ertussen zitten. Sony en Microsoft blijven verwikkeld in een bijzonder kruisvuur van beschuldigingen. Deze keer is het de beurt aan PlayStation, en onlangs, Sony heeft Microsoft beschuldigd van “schaamteloze intimidatie”.

Een rapport van Axios merkt op dat Microsoft de dossiers van Sony executives wilde zien in de nasleep van de FTC rechtszaak. Het antwoord van Sony was een motie die zo ver ging om te zeggen dat Microsofts eis voor prestatiebeoordelingen voor het SIE-leiderschap duidelijke intimidatie was.

De rechter gaf Sony uiteindelijk gelijk op dit specifieke puntmaar de beschuldigingen van de andere kant lieten niet lang op zich wachten. Zij vermelden dat het bedrijf probeert de overeenkomst tussen Microsoft en Activision Blizzard te saboteren.

Activision’s controversiĆ«le CEO Bobby Kotick had het volgende te zeggen: Ik denk dat Sony de transactie probeert te saboteren. Het hele idee dat wij geen PlayStation ondersteunen of dat Microsoft geen PlayStation zou ondersteunen is absurd.

En intussen heeft de SEC Activision Blizzard een boete van 35 miljoen dollar opgelegd voor de afhandeling van de rechtszaken. Denkt u dat de overname door Microsoft doorgaat? Hoe lang kan de definitieve uitspraak nog worden uitgesteld?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *